www.engineering-norge.com
Steute

Ny frihet ved drift av maskiner og anlegg

Ergonomisk komfort og fleksibilitet: trådløs håndkontroll

Ny frihet ved drift av maskiner og anlegg
Produktbilde

Hvis operatøren ikke vil komme til bryteren, så må bryteren komme til operatøren. Med dette enkle prinsippet i tankene har steute utviklet den trådløse håndkontrollen RF HB-4CH som vil bli introdusert for første gang ved SPC IPC Drives. Utviklingen av denne industrikompatible håndkontrollen ble inspirert av steutes forretningsdivisjon Meditec, som leverer høykvalitetskontroller for medisinsk utstyr.

RF HB-4CH er utstyrt med fire trykknapper som kan tilordnes ønskede funksjoner med veldig lite parametrisk arbeid på mottakersiden. Kabinettet er komfortabelt og veldig lett å behandle og kommer med kraftige litiumbatterier som gir nok kraft for omtrent 800 000 brytersykluser før de må byttes ut.

Håndkontrollen kommuniserer med mottakerenheten via sWave trådløs teknologi (SW 868 / SW 915). Veldig korte bryterfrekvenser er mulige (omtrent 12 000 telegram med repetisjon per time). Rekkevidden er 400 m utendørs og omtrent 50 m i bygninger. Denne trådløse teknologien, spesielt utviklet av steute for industribruk, danner de nødvendige forholdene for forstyrrelsesfri, pålitelig signaloverføring og samtidig operasjon av flere håndkontroller innenfor ett trådløst område.

Med RF HB-4CH kan steute åpne opp nye bruksområder. steutes forretningsdivisjon Wireless tilbyr et bredt område av veldig forskjellige bryterutstyr, men frem til nå hadde de aldri et mobilt kontrollsystem. Det forventes et behov fra områder som f.eks. logistikk, bygningsautomasjon, maskin- og anleggsteknikk. Der hvor ansatte må gå lange avstander kan driften av maskinfunksjoner ved hjelp av fjernkontroll spare tid og optimere prosesser. Typisk bruk for den trådløse håndkontrollen kan være kontrollen av maskiner (f.eks. for materialmating) og løfteenheter, i tillegg til drift av automatiske lagringssystemer, pumper og vinsjer. Innenfor bygningsautomasjon kan den trådløse bryterenheten for eksempel brukes for å operere industrielle porter, barrierer og lyssystemer.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne