www.engineering-norge.com
Aggreko

Nordens under null temperaturer Spør Datasenter Konstruksjon Advarsel

Datasenterentreprenører må sørge for at de er forberedt på en vinter med tøffe temperaturer i Norden, midt i ventet minusgrader mot en rekke viktige steder

Nordens under null temperaturer Spør Datasenter Konstruksjon Advarsel

Denne uken har temperaturene i Stockholm og Oslo sunket under null, mens Luleå – et nøkkelsted for nye datasentre i regionen – forventes å nå så lavt som -12°C denne helgen. Det forventes snøstormer i alle regioner, noe som fremhever risikoen for forsinkelser og uegnede arbeidsforhold dersom interessenter ikke iverksetter forebyggende tiltak.

Ifølge Aggreko er mange datasentre under bygging i det blomstrende nordiske markedet ofte uforberedt på vinterens harde realiteter. I en nylig rapport utgitt av spesialistene på temperatur- og fuktighetskontroll, er det tre hovedutfordringer som regelmessig står overfor entreprenører som jobber i Norden – utilstrekkelig oppvarming både inne og ute, fuktighetsnivåer og effektiv risikostyring.

Veiledningen beskriver logistiske hensyn, krav til testing av lastebanker og hvordan entreprenører kan bygge med bærekraft i tankene. Det gir også innsikt fra styrelederen i Swedish Datacenter Industry Association, Pär Åberg gir også sin innsikt.

Når temperaturene skal falle, er det avgjørende å sikre at riktig utstyrsstrategi er på plass for å møte regionens kaldere og fuktige klima. Greger Ruud, Sector Development Manager – Nordics Data Centers hos Aggreko, sa: «Takket være de tøffe miljøene Sverige og Norge står overfor, er det avgjørende at et kontrollert miljø opprettholdes ved bygging av nye datasentre. Entreprenører skal kunne utføre arbeid på en sikker måte, til budsjett og samtidig ta vare på viktig IT-utstyr.

"Vi vil alltid råde interessenter som jobber på disse anleggene til å ta skritt for å sikre at bekymringer rundt strøm, fuktighet og temperaturkontroll blir adressert før arbeidet med nye anlegg starter, spesielt når vi går inn i vintermånedene. Men for de som står overfor disse utfordringene nå, anbefales det at det søkes ekspertråd for å sikre at passende midlertidig utstyr er installert.

Aggreko-rapporten – Prepare for the Chill – forklarer de viktigste utfordringene som entreprenører står overfor i Norden, samt veiledede trinn for hvordan de kan overvinnes. For å laste ned rapporten, besøk https://www.aggreko.com/en-gb/data-centre-construction-in-the-nordics.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne