www.engineering-norge.com
Aggreko

Ekstremt vær har skjult fuktighetsdatasenter

De frysende temperaturene som nylig ble opplevd i Norden, kunne se en kraftig økning i skader forårsaket av høye luftfuktighetsnivåer i datasentersteder, ifølge globale fuktighets- og temperaturkontrollspesialister Aggreko.

Ekstremt vær har skjult fuktighetsdatasenter

I januar utstedte svenske myndigheter en advarsel om rød snø for første gang på et tiår, mens Finland også møtte kuldegrader. Selv om det ikke er uvanlig med kalde temperaturer i regionens datasentermarkeder, vil det kraftige snøfallet sannsynligvis forårsake en rekke problemer for anleggene.

Det har blitt opplevd massestrømbrudd i hele regionen, og selv om dette forståelig nok vil ha vært et øyeblikkelig problem for både nye og eksisterende datasenteranlegg, bør de skjulte skader forårsaket av fuktighet være grunn til bekymring. I følge Aggreko kan dårlig styrt fuktighetskontroll føre til vedvarende fuktighet og vridning av materialer, som alle kan føre til langvarig skade. Den midlertidige løsningsleverandøren advarer prosjektledere og de som er på datasentersider for å sikre at et effektivt system er på plass for å fjerne fuktigheten fra luften.

Greger Ruud, sektorutviklingssjef - Nordics Datacenters i Aggreko, sa: “Vi vet alle om den umiddelbare innvirkningen snøfall og kraftig regn kan ha på et datasenter. Imidlertid kan ukontrollerte fuktighetsnivåer også ha en varig effekt på datasenterprosjekter og sted, og prosjektledere må sørge for at de nøye håndterer fjerning av fuktighet.

”Når man implementerer effektiv fuktighetskontroll, kan mange stedansvarlige bli tilgitt for å tenke at uttørking av rommet er den mest effektive prosessen for å eliminere problemet. Imidlertid fjerner tørkeområder ikke nødvendigvis fuktighet fra atmosfæren og kan forårsake langvarig skade, noe som kan være problematisk for datasenters levetid. "

Når du skal takle fuktighetskontroll, er det viktig å forstå de viktigste kildene til fuktighet i et rom. Detaljert i en fersk rapport fra Aggreko - The Hidden Cost of Humidity on Site - tørkeprosessen må kontrolleres for å unngå ytterligere skade og lindre fremtidige fuktproblemer.

Greger forklarer: “Det er en tretrinnsprosess for sted- og prosjektledere å følge når de møter kraftig regn eller snøfall som nylig opplevd i regionen. Nettsteds- og prosjektledere bør varme opp et rom, sirkulere luften og deretter fjerne fuktigheten med avfukter. Dette er en sensitiv prosess, men det er avgjørende for levetiden til et datasenteranlegg.”

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kontrollerer fuktighet på datasentersiden, kan du gå til www.aggreko.com

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne