www.engineering-norge.com
Aggreko

Aggreko: Fleksibelt strøminnkjøp Nøkkel til å håndtere vedvarende strømbrudd og bekymringer om resiliens

Etter en ny rapport som viser at datasenterbrudd fortsatt er en fremtredende bekymring hos operatørene, fremhever Aggreko behovet for å ta i bruk mer fleksible energiløsninger for å opprettholde stedets resiliens og redusere uunngåelige nettproblemer.

Aggreko: Fleksibelt strøminnkjøp Nøkkel til å håndtere vedvarende strømbrudd og bekymringer om resiliens

Selskapets kommentarer kommer etter at Uptime Institute publiserte sine Global Data Center Survey Results 2023, der 55 % av operatørene oppga at de har opplevd driftsstans de siste tre årene. Gitt behovet for å sikre anleggets oppetid, understreker Aggreko rollen desentraliserte energiløsninger kan spille for operatører som ønsker å redusere avhengigheten av nasjonale kraftnett under belastning.

«Den siste globale undersøkelsen fra Uptime Institute gir grunn til å være optimistisk, ettersom bruddtallene synker», sier Billy Durie, Global sektorsjef – Datasentre hos Aggreko. «Imidlertid er 55 % fortsatt et svært høyt tall for en sektor der ikke-planlagt nedetid er noe som for enhver pris må unngås.»

«Men disse tallene er til en viss grad ikke overraskende – faktorer utenfor sektorens kontroll, inkludert ekstreme værforhold, forringelse av forsyningskjeden, en nasjonal nettinfrastruktur som er anstrengt og volatile energipriser truer serverhaller mer enn noen gang før. Hvis anleggene skal opprettholde en oppetidsrate på 99,999 %, vil det være et behov for nye strategier for operatører for å håndtere de akutte utfordringene fra en anstrengt kraftinfrastruktur.»

Selskapets siste todelte whitepaper, Uptime on the Line, publisert tidligere i år, intervjuet 700 sentereksperter fra Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Nederland, Norge og Sverige om lignende markedspress. Belastningene den identifiserte har blitt gjentatt i Uptime Institutes undersøkelse, som fremhevet mangel på kvalifisert personell, forbedret energieffektivitet og anskaffelse av utstyr for å møte økende etterspørsel som fremtredende sektorproblemer.

«Det faktum at disse problemene fortsetter å vedvare etter vår egen undersøkelse, understreker ytterligere viktigheten av at industrien må ha et langsiktig syn når det gjelder å dempe pågående press rundt forsyningskjeder, tilgjengelighet på ekspertise og strømforsyning», konkluderer Billy. «Tatt i betraktning hindringene som utgjøres av en nettinfrastruktur under belastning, er det nødvendig med et paradigmeskifte når det kommer til kraftforsyningsanlegg, med desentraliserte energiløsninger som tilbyr en potensiell løsning på pågående bekymringer.

Integrasjon av disse teknologiene kan imidlertid by på unike utfordringer – også om man skal velge permanente eller innleide installasjoner, og hvordan de tar med i planer for avkarbonisering av datasenter – som krever leverandørekspertise og input. Gitt usikkerheten vist i Uptime Institutes siste undersøkelse, vil jeg oppfordre datasenterinteressenter til å lese Uptime on the Line-serien og utforske hvordan dynamiske strategier for leie av utstyr kan hjelpe til med å møte presset som anleggene står overfor.»

For mer informasjon om Aggrekos siste datasenter-whitepaper, Uptime on the Line, klikk her.

www.aggreko.com


  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne