www.engineering-norge.com
Softing Industrial Automation GmbH

Enkel oppgradering av HART- og Modbus-enheter i prosessindustrianlegg

Softings commKit støtter nå Integrator Function Block og standardiserte tilkoblingspunkter for FOUNDATION Fieldbus pluss flere andre nye funksjoner som gjør ettermontering av HART- og Modbus-enheter i prosessindustriinstallasjoner enda enklere.

Enkel oppgradering av HART- og Modbus-enheter i prosessindustrianlegg
Enkel ettermontering av HART- og Modbus-enheter i prosessindustriinstallasjoner med commKit (Kilde: Softing Industrial)

commKit fra Softing er et sett som kombinerer maskinvare, programvare og kundespesifikke konsulenttjenester for enhetsprodusenter i prosessindustrien som ønsker å oppgradere sine eksisterende HART eller Modbus feltenheter for FOUNDATION Fieldbus eller PROFIBUS PA på en rask og enkel måte. commKit består av commModule MBP (Manchester Bus Powered), en grensesnitt maskinvaremodul for FF H1 eller PROFIBUS PA, programvareverktøyet commScripter for å generere den enhetsspesifikke kartfunksjonen og en støttetjeneste som følger kunden hele veien frem til sertifisering. Den forhåndssertifiserte maskinvaren og forhåndsinstallerte fastvaren reduserer kompleks og kostbar innebygd programvareutvikling til å skrive en enkel parametertilordningstabell. Dette sparer omfattende programmeringsinnsats og garanterer en rask time to market.

I den nye versjonen commKit V3.50 støtter commScripter-programvaren for FF nå Integrator Function Block og Standard Connection Points (SCP). SCP-støtte er spesielt viktig siden det vil være en obligatorisk funksjon for enhver enhet som skal registreres hos FieldComm Group i fremtiden. Videre er FF-demoenheten (CS START HART) registrert hos FieldComm Group. Dette sikrer at alle funksjoner og funksjoner som er tilgjengelige i kundespesifikke integrasjoner også fullt ut samsvarer med FF-standarden. Som en del av denne prosessen er det også registrert en grunnleggende FDI-pakke.

For PROFIBUS PA ble støtte for Totalizer Function Block lagt til. Nå er alle funksjonsblokktyper definert i PA-profilen tilgjengelige. Ytterligere nye funksjoner er forbedret og enhetlig diagnosekartlegging for FF og PROFIBUS PA, og forbedret støtte for ikke-kartlagte blokkparametere.

For commModule MBP-maskinvaren ble NVRAM-verifisering (Non-Volatile Random Access Memory) lagt til. Verifikasjonsresultater indikeres via Diagnosis Transducer Block (DIAG-TB) levert av Softing, som tilbyr avanserte funksjoner for problemanalyse og prediktivt vedlikehold.

Josef Luttenbacher, produktsjef i Softing Industrial sier: "Industrie 4.0 og avledede konsepter som NAMUR Open Architecture (NOA) fokuserer på de omfattende dataene som digitale feltenheter kan levere for diagnostikk og ressursforvaltning. Følgelig ser vi en økende etterspørsel fra enhetsprodusenter om å erstatte det analoge strømsløyfegrensesnittet og HART-modemet med et digitalt feltbussgrensesnitt for FOUNDATION Fieldbus eller PROFIBUS PA. Dette krever vanligvis omfattende og kostbart utviklingsarbeid for både programvare og maskinvare. For de som ikke har kapasitet til en storstilt investering, tilbyr vårt commKit en rimelig ettermontering og garanterer en rask time to market.”

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne