www.engineering-norge.com
Aggreko

Vil stigende sommertemperaturer forstyrre indirekte gratis avkjølingsprosesser?

Populariteten til indirekte fri avkjøling av datasentre i Norden kan utsette anlegg for korrosjon hvis forholdene ikke kontrolleres riktig i sommer, ifølge Aggreko, spesialist på midlertidige løsninger.

Vil stigende sommertemperaturer forstyrre indirekte gratis avkjølingsprosesser?

Ifølge en nylig markedsrapport fra Arizton, kan det man i Norden sørge for opp til 8400 timer gratis avkjøling av datasentre årlig på grunn av det kalde klimaet. Selv om innkommende, omkringliggende luft filtreres før den kommer inn i det kontrollerte datasentermiljøet, kan dette føre til en temperaturøkning på to til fire grader. Kombinert med høyere sommertemperaturer kan det i datasentre oppstå høyere fuktighetsnivåer som kan lede til kondens og økende vanntemperaturer.

Det å holde datasenterkomponenter som elektriske distribusjonssystemer tørre og innenfor et visst temperaturområde er viktig for at senteret skal fungere. Ifølge Aggreko kan det å ikke ta skiftende temperaturer med i beregningen under byggingen føre til langvarig skade som kan skade funksjonaliteten og ugyldiggjøre garantier.


Vil stigende sommertemperaturer forstyrre indirekte gratis avkjølingsprosesser?

“Evnen til å bruke klimaet for å hjelpe anlegg med gratis kjølig er en av mange grunner til at Norden appellerer til organisasjoner som vil bygge datasentre”, sier Greger Ruud, sektorutviklingsleder – nordiske datasentre i Aggreko. “Men som i alle andre regioner skifter temperaturene alt etter geografisk beliggenhet og årstider, slik at det oppstår forhold som vil gjøre gratis avkjøling mer utfordrende.

“Anleggsledere må derfor være oppmerksomme på at en temperaturøkning i den omkringliggende luften gjenspeiles i datasentermiljøet, særlig med filtreringsprosesser som skaper ekstra varme. Derfor skal man ha planer for å avkjøle anlegget og kontrollere forholdene i de kommende varmere månedene.”

Med ytterligere løsninger som kjølere og tørrkjølere kan man sikre kontrollerte temperaturer i varmere perioder. Men siden denne kjølekapasiteten kun kreves i en kort, men viktig periode, vil dyrt og nytt utstyr kjøpt til dette formålet sannsynligvis være overflødig i lange tidsrom. Innovativ, strategisk leie kan derfor være den beste måtene å redusere økonomisk risiko og fare for fuktighet på.


Vil stigende sommertemperaturer forstyrre indirekte gratis avkjølingsprosesser?

“Optimale forhold for gratis avkjøling forekommer det meste av tiden i Norden, men ikke hele tiden”, konkluderer Greger. “Disse midlertidige forholdene krever en midlertidig respons, slik at det kan være lurt å leie utstyr som kjølere og tørrkjølere.

“Med denne tilnærmingen kan anleggsledere redusere risikoen for skade uten å binde seg til dyrt, permanent utstyr som ikke må brukes året rundt. Siden COVID begrenser budsjettene i alle sektorer, kan dette gi selskaper friheten til å være mer dynamiske idet sosiale begrensninger forårsaket av pandemien oppheves og etterspørselen øker.”

For mer informasjon om kjøler- og tørrkjøler-løsninger for datasentre, gå til www.aggreko.com

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne