www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Drivelektronikk til alle applikasjoner

I over 30 år har NORD DRIVESYSTEMS utviklet og produsert elektronisk drivteknologi, og selskapet er en av pionerene innen innovativ omformerteknologi. Porteføljen omfatter startmotorer og frekvensomformere på opptil 22 kW i desentraliserte design og opptil 160 kW for montering i koblingsskap – kjennetegnet av skalerbare funksjoner, presisjonsstyring, enkel montering og brukervennlig betjening. Ulike effektklasser, monteringsalternativer og kommunikasjonsmoduler sikrer integrering i alle kontrollarkitekturer.

Drivelektronikk til alle applikasjoner
NORD-NORDAC-product-family.jpg: NORDAC-produktfamilien fra NORD DRIVESYSTEMS – desentralisert og sentralisert drivelektronikk opptil 160 kW

Uansett om det dreier seg om installasjon i koblingsskap eller en desentralisert versjon – med NORDAC-produktene kan NORD DRIVESYSTEMS tilby elektronisk drivteknologi til nesten alle applikasjoner. Frekvensomformerne og startmotorene dekker et bredt effektområde på opptil 160 kW, og imponerer med høy ytelse og sikkerhet. En ekstra styrke er det store utvalget av modulbaserte produkter til desentralisert drivelektronikk. NORDs desentraliserte drev har nominelle effekter på opptil 22 kW og et bredt funksjonsspekter. De brukes innen mange applikasjoner i hele verden, montert på eller i nærheten av motoren, i alt fra næringsmiddelindustri og intralogistikk til massegodshåndtering.

Skalerbare funksjoner for alle drivapplikasjoner

Alle omformere fra NORD er skalerbare med tanke på funksjon og konfigurasjon, og de kan fleksibelt justeres til enhver applikasjon. De er også enkle å installere, enkle å betjene og kompatible med alle vanlige bussystemer og betjeninger. Nyttige egenskaper som PLC-funksjonalitet for drivintegrerte funksjoner, en energisparingsfunksjon for delbelastningsdrift, POSICON posisjoneringskontroll, integrerte bremsechoppere for 4-kvadrantdrift og funksjonssikkerhet med STO og SS1, sikrer svært god funksjonalitet. Omformerne kan brukes både med og uten tilbakeføring, og er utviklet for drift med både asynkron- og synkronmotorer. Den presise strømvektorkontrollen gir optimalt dreiemoment ved mange ulike belastninger og hastigheter. Hele NORDAC-produktfamilien er konsekvent bygd opp, noe som gir lett sammenlignbare funksjoner, enhetlig drift og de samme mulighetene for alle NORDs frekvensomformere.

Tilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold

NORDs omformere har tilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold og er godt utstyrt for bruk i IIoT og Industry 4.0. Den integrerte PLC-en kan behandle data fra tilkoblede sensorer og aktuatorer, starte kontrollsekvenser og kommunisere med andre systemkomponenter. Periodisk eller kontinuerlig registrering av driv- og statusdata muliggjør tidlig deteksjon og unngåelse av utillatelige driftstilstander. Dette vil betydelig redusere mengden uplanlagt nedetid, og tidsbasert vedlikehold blir erstattet av statusorientert (prediktivt) vedlikehold. Det blir mulig å planlegge nedetiden til maskinene og anlegget.

Egen elektronikkproduksjon i Aurich

Frekvensomformerne og startmotorene produseres i den tyske byen Aurich i Niedersachsen. NORD har drevet sin egen egen elektronikkproduksjon i Aurich siden 1984. Her produseres over 100 000 enheter i året på et produksjonsareal på 5000 m2 – med alt fra serieproduksjon og tilpassede enheter til unike enkeltdeler. Drivspesialisten utvikler alle løsninger sammen med kundene og skreddersyr dem etter den enkelte kundes behov.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne