www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS med nye produkter på FMB 2019

6.–8. november 2019 skal NORD DRIVESYSTEMS nok en gang stille ut på FMB i Bad Salzuflen. Som «The Supplier Show for Mechanical Engineering» er FMB rettet mot hele spekteret innen maskin- og anleggsteknikk, der drivteknologi spiller en viktig rolle. Noen av høydepunktene blant produktene NORD presenterer er en ny synkronmotor som oppnår en betydelig forbedring i energieffektiviteten, en ny generasjon omformere til montering i koblingsskap samt en PROFIsafe-modul for funksjonssikkerhet i anlegg og maskiner.

NORD DRIVESYSTEMS med nye produkter på FMB 2019
NORDs nye IE5+-motor har høy effekttetthet, og vil i første omgang lanseres i en størrelse for effektområdet 0,25–1,1 kW.

Den energibesparende sistegenerasjons synkronmotoren med permanent magnet har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien. Den uventilerte og glatte motoren oppnår den høye ytelsen – som til tider er betydelig høyere enn ytelsesklasse IE5 – ved hjelp av et bredt dreiemomentområde, og er perfekt egnet til drift i delbelastningsområdet. Den kompakte IE5+-motoren har høy effekttetthet og bruker mindre plass, og vil i utgangspunktet lanseres i en størrelse for effektområdet 0,25–1,1 kW med et konstant dreiemoment fra 1,6 til 4,8 Nm. Motorkonseptet vil gradvis utvides med flere størrelser og effekter. Den er perfekt for bruk i hygienesensitive og tøffe miljøer, ettersom den er korrosjonsbestandig og rengjøringsvennlig. Overflatebehandlingen nsd tupH og beskyttelsesklasse IP69K er også tilgjengelig. En pulsgiver er installert i en skadesikker kapsel som standard. I tillegg er det mulig å integrere en mekanisk brems som ekstrautstyr. Den nye IE5+-motoren kan kombineres med girenheter og drivelektronikk fra NORD som et modulsystem og vil være tilgjengelig fra andre kvartal i 2020.

Optimal ytelse i koblingsskapet
NORDAC PRO SK 500P er den første enheten i den nye generasjonen av frekvensomformere fra NORD DRIVESYSTEMS. Den bruker den nyeste komponentteknologien og har optimal funksjonalitet, konnektivitet og modularitet. I tillegg til standard CANopen-grensesnitt har omformerne en multichip for industrielt Ethernet. Denne gjør det mulig å bruke de viktigste sanntids-Ethernet-standardene med ett enkelt grensesnitt. Den nye NORDAC PRO er tilgjengelig som en komplett applikasjonsomformer (SK 530P og SK 550P) og maskinomformer (SK 500P), med et redusert antall grensesnitt som likevel utfører funksjonskrevende oppgaver via integrert PLC, tilbakeføringskontroll og posisjonering. SK 530P har også SD-kortspor, USB-grensesnitt og muligheter til utvidelse med en valgfri SK CU5-modul. På den annen side er SK 550P førstevalget for tilkobling til kontrollsystemer via industrielt Ethernet. I tillegg til forbedrede egenskaper og ytelsesfunksjoner, gir den nye generasjonen en lavere total eierkostnad (TCO) enn tidligere omformere.

PROFIsafe-modul: ekstra sikkerhet
Anleggets og maskinenes funksjonssikkerhet er avgjørende i et produksjonsanlegg. Den valgfrie modulen NORD SK TU4-PNS fra NORD DRIVESYSTEMS støtter enkel implementering av sikre responser og er en utvidelse av frekvensomformeren NORDAC FLEX. I kombinasjon med en sikkerhets-PLC kan drivelektronikken kommunisere stabilt over eksisterende Profinet via PROFIsafe. Funksjoner som SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) og SSM (Safe Speed Monitor) er tilgjengelige og utvider drivenhetenes sikkerhetsanslagsfunksjoner STO og SS1. Med dette gir PROFIsafe-grensesnittmodulen omfattende sikkerhet for stabil drift av anlegg og maskiner.

Du finner NORD DRIVESYSTEMS på FMB, på stand D2.2 i hall 20.


NORD DRIVESYSTEMS med nye produkter på FMB 2019

I tillegg til forbedrede egenskaper og ytelsesfunksjoner, gir de nye frekvensomformerne til koblingsskap fra NORD en lavere total eierkostnad enn tidligere enheter.


NORD DRIVESYSTEMS med nye produkter på FMB 2019

PROFIsafe-modulen NORD SK TU4-PNS oppfyller de strengeste sikkerhetskravene og gir sikker kommunikasjon i Profinet-miljøer.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 15 000+ IMP-følgerne