www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Kostnadsreduksjon med høytytende og energieffektive motorer

NORD DRIVESYSTEMS har utviklet en ny synkronmotor med betydelig høyere energieffektivitet (IE5+). Denne motoren er et tillegg til de standardiserte girmotorvariantene i LogiDrive-systemene og er spesielt godt egnet for å redusere antall varianter. Det betyr at IE5-synkronmotoren passer ekstra godt for bruk i intralogistikk.

Kostnadsreduksjon med høytytende og energieffektive motorer
NORD-IE5plus-Motor.jpg: De nye IE5+-synkronmotorene egner seg til intralogistikk, som en systemløsning med girenheter og omformere fra NORD DRIVESYSTEMS.

Den energibesparende sistegenerasjons synkronmotoren med permanent magnet har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien. Den uventilerte og glatte motoren oppnår den høye ytelsen – som til tider er betydelig høyere enn ytelsesklasse IE5 – ved hjelp av et bredt dreiemomentområde, og er perfekt egnet til drift i delbelastningsområdet. Den kompakte IE5+-motoren har høy effekttetthet og bruker mindre plass, og vil i utgangspunktet lanseres i en størrelse for effektområdet 0,35–1,1 kW, med et konstant dreiemoment fra 1,6 til 4,8 Nm og hastigheter fra 0 til 2100 min-1. Det er muligheter til direkte og NEMA- og IEC-motortilkobling. Integrert pulsgiver og integrert mekanisk brems fås som ekstrautstyr.

På grunn av det konstante dreiemomentet over et bredt hastighetsområde, gir IE5+-motorene muligheter til en målrettet reduksjon av antall varianter. Dette bidrar til å redusere de administrative kostnadene, og gir mulighet til enklere produksjon, logistikk, lagring og service. Den nye generasjonen IE5+-motorer kombinerer fordelene med det modulbaserte systemet og høyere ytelse med muligheten til å redusere antall varianter, og betaler dermed for seg selv i løpet av kort tid. Den nye IE5+-motoren kan kombineres med girenheter og drivelektronikk fra NORD som et modulsystem, og vil være tilgjengelig fra andre kvartal i 2020.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne