www.engineering-norge.com
Westermo Teleindustri AB

Westermo serverbryter gir IP-forbindelse til gamle serieapparater og ruterfunksjonalitet

Westermo kunngjør lanseringen av sin Lynx DSS kompakte serverbryter som kan brukes til å koble gamle seriekontroll- og telemetrisystemer til de nyeste IP-nettverkene. Seriekommunikasjon med lav datarate blir skiftet ut med IP-nettverk med større båndbredde, og Lynx DSS hjelper med å bevare alle investeringer i eksisterende systemer, legge til funksjonalitet ved å støtte nytt utstyr som trenger større båndbredde, og sørger for problemfri kommunikasjon i mange år framover.

Westermo serverbryter gir IP-forbindelse til gamle serieapparater og ruterfunksjonalitet
Lynx DSS er en industriell Ethernet-bryter for å styre applikasjoner med en kombinasjon av IP-koblinger og seriekoblinger. Lynx DSS gir en løsning med én enkelt enhet og fjerner behovet for flere enheter. Apparatet blir drevet av en oppdatert versjon av operativsystemet Westermo WeOS og gir forbedret seriell- til Ethernet-kobling, og støtte til doble serienettverk, funksjonalitet som erstatter modemer, og Modbus-porter. Gamle apparater kan kobles til via to serieporter. En av disse er konfigurert for RS-232, og den andre for enten RS-232 eller RS-422/485.

To versjoner er tilgjengelige, L208-F2G-S2 og L108-F2G-S2. L108 støtter en serie lag-2-bryterfunksjoner som gir motstandsdyktige Ethernet-nettverk med redundant ring. Enheten har fire porter på 10/100 Mbit/s, og to andre porter kan monteres med enten Gbit- eller 100 Mbit SFP-transceivere. I tillegg til disse funksjonene gir L208 lag-3-nettverksfunksjonalitet, inkludert ruting, brannmurer og VPN-fjerntilgang.

Med et økende antall cyberangrep er avansert sikkerhet nå svært viktig for industrinettverk. Trygg fjernadgang til et nettverk skjer ved hjelp av krypterte VPN-er og en DMZ med flere porter (demilitarisert sone eller undernett som er eksponert for Internett) kan konstrueres ved hjelp av den interne portbaserte brannmurfunksjonen. Disse funksjonene støtter også brukere som ønsker å kommunisere via potensielt usikre nettverk og hjelper med å hindre at brukere utilsiktet kobler seg til feil nettverk.

Apparatet kan brukes under ekstreme driftsforhold og er typetestet for å overholde standarder for industriell EMC, isolasjon, vibrasjon og støt, og er godkjent til bruk i relevante industrielle forhold, inkludert Cenelec EN 50121-4-sertifisering for installasjon langs jernbanespor. Lynx DSS har et stort område for driftstemperatur, fra -40 til 70 °C. Det er ingen vifte eller andre bevegelige deler, og komponentene av industristandard og et komplett metalldeksel IP40 – uten kjølehull som muliggjør inntrengning av støv - bidrar til den ekstremt høye gjennomsnittstiden mellom svikt (MTBF) på over 500 000 timer, noe som fører til en problemfri brukstid.

Lynx DSS er den mest kompakte og energieffektive bryteren av sitt slag på markedet. Det lave strømbehovet på bare 250 mA på 24V DC, fører til en reduksjon av driftskostnadene i løpet av enhetens funskjonstid og hjelper selskaper med å redusere strømforbruket sitt. Med en standflate på bare 100 mm x 50 mm er enheten lett å bygge inn i maskiner og eksisterende applikasjoner. Et bredt driftsspenningsbehov på 19-60V DC øker videre antallet passende applikasjoner.

WeOS-driftssystemet har blitt utviklet som en kryssplattformløsning. Det kan fås på Westermo RedFox-, Wolverine-, Lynx- og Falcon-produkter, og gir en framtidssikker og utvidbar løsning for industrinettverkskrav.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne