www.engineering-norge.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

802.11n: ProSoft Technology® lanserer nye høyhastighets industriradioer

De nye RadioLinx® industriradioene støtter standarden IEEE-802.11n og gir førsteklasses ytelse i høykapasitetsnettverk. Enhetene tilbyr et velfungerende pålitelig nettverk for bevegelige deler og/eller omgivelser som tradisjonelt er vanskelige for trådløse nettverk. Serien består av aksesspunkt Industrial Hotspot™ og klient versjon av denne.

802.11n: ProSoft Technology® lanserer nye høyhastighets industriradioer
Prosoft Technology er stolt av å presentere de nye RadioLinx 802.11n industrielle trådløse nettverksløsningene med den siste teknologien som gir større fleksibilitet og ytelse til en rekke applikasjoner innen industri og produksjonsløsninger.

Behovet
Siden 2002, har flere hundretusen 2,4 og 5 GHz radioer vært installert av og for automatiseringsteknikere, og er nå i drift i alle typer industri. Enkelte applikasjoner har vært spesielt krevende med hensyn til ytelse; andre har måttet ta hensyn til tilgjengelige RF-kanaler; i noen tilfeller har økte avstander påvirket overføringene; endringer i RF-miljøet (bevegelige metalldeler) påvirker også overføringen. Kort sagt, mens industrielle 802.11a/b/g-løsninger allerede fungerer i en rekke applikasjoner, er industrielle 802.11n-radioer etterlengtet for å få enklere implementering av trådløst nettverk i kritiske og utfordrende miljøer.

Løsningen
De nye RadioLinx radioene benytter seg av MIMO-teknologi (Multiple Input, Multiple Output). Radioene kan utstyres med inntil tre antenner for å oppnå hastigheter på opp til 300 Mbit/s, noe som kan gi en klar forbedring i et industrimiljø. Der hvor det er mange nettverk i drift, har kombinasjonen av 2,4 + 5 GHz-båndene mulighet for 3 + 19 ikke-overlappende kanaler. Drift ved 5 GHz gir også et alternativ til det populære 2,4 GHz-båndet som kan ha begrenset tilgjengelighet dersom det allerede er i bruk i området.
I en kommentar fra Harry Forbes i ARC Advisory Group blir det sagt: "De nye radioene fra ProSoft Technology er blant de første som bringer 802.11n-teknologi til industrielle automatiseringsnettverk. IEEE 802.11n bringer trådløst nettverk til et høyere nivå for fabrikkapplikasjoner. Dessuten reduserer MIMO-teknologien flerkanalsinterferens som er vanlig i industri installasjoner. Standardene innenfor radioteknologi utvikles stadig, og ProSoft Technology er rask til å gjøre disse forbedringene tilgjengelig på fabrikkgulvet."

Fordelene
RadioLinx 802.11n industrielle radioer, som er kompatible med eksisterende 802.11 RadioLinx løsninger, forbedrer ytelsen i applikasjoner med høy båndbredde og kontrollapplikasjoner som generer mye trafikk. De har også en bedre signalfølsomhet og rekkevidde i krevende miljøer.
RadioLinx 802.11n-løsninger tilgjengelig i to utgaver: Aksesspunktet Industriall Hotspot™ (RLXIB-IHN) og klient versjonen Industrial Client (RLXIB-ICN).

Enkel å konfigurere og overvåke
Med RadioLinx WirelessN Discovery har man et enkelt konfigurasjons- og overvåkningsverktøy for RadioLinx 802.11n Industrielle Hotspot™ radioer. Med denne programvaren får man overblikk over nettverkstopologien, kan tildele IP-adresser til radioer for konfigurering, overvåke nettverksdiagnostikk, oppdatere firmware i radioene og detektere andre 802.11-radioer i nettverket.

I tillegg tilbyr ProSoft Technology gratis OPC-server for diagnose og overvåkning av det trådløse nettverket som kan integreres i eksisterende HMI systemer. Bruker kan velge om nettverksoppsettet skal være Automatisk eller Manuelt med ”self- healing” teknologi og redundans på master radioer for et stabilt og pålitelig nettverk, uansett størrelse.

Tilleggsfunksjoner
RLXIB-IHN har samme industriegenskaper som RadioLinx-produktene, dette inkluderer godkjenningssertifikater for bruk i farlige miljøer (UL1604 Class I Div 2, ATEX Zone 2 Category 3), utvidet driftstemperaturområde, høy vibrasjons- og støtmotstand, DIN-skinnemontering, og strømforsyning over Ethernet. I tillegg kan radioene operere i bro/repeater/aksesspunkt-modus samtidig. Alle produkter fra ProSoft Technology leveres med tre års garanti og ubegrenset teknisk support i hele produktets levetid.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne