www.engineering-norge.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Feil er ikke et alternativ!

ProSoft Technologys PROFIBUS-moduler og industriell radioer tillater overføring av kritiske data fra ControlLogix PAC-er ved flombeskyttelsessystem.Feil er ikke et alternativ når du oppgraderer en flombarrieres kontrollsystem. Skulle det oppstå en feil ved en flombarriere kan tusenvis av hjem og bedrifter bli hardt rammet.

Feil er ikke et alternativ!
Det å oppgradere en flombarriere er ikke en oppgave som kan gjøres over natten. Det tar flere måneders arbeid. Barrieren må forbli tilgjengelig for bruk i løpet av hele oppgraderingen, noe som gjør det til en gjennomtenkt og forsiktig oppgave. Flere sikkerhetstiltak og redundanser må være på plass. Den som sa at redundanser ikke er nødvendige har aldri sett på et flombarrieresystem.

To betongtårn står 20 meter over bakken, på begge sider av munningen til Dartford Creek. Dette er Storbritannias miljødepartements Dartford Barrier flombeskyttelsessystem i Kent, England.
For å forhindre at høyvannsnivået går opp i Thames-elvens utløp og overflømmer Dartford og området rundt, stenges barrieren rutinemessig.

Feil er ikke et alternativ!

To stålporter, hver på 30 meters bredde og som hver veier over 160 tonn, er til vanlig hevet til et høyt nivå mellom de to betongtårnene. Som en stor giljotin ved munningen, kan en port langsomt senkes med støttekjettinger ned på elveleiet for å blokkere vannstrømningen. Den andre porten kan langsomt senkes ned for å ligge på toppen av den første porten. Når de er lukket kan de stålportene på 160 tonn tåle opp til 10,4 meter med vann.

Portene heves og senkes med direktedrevne hydrauliske motorer. Drivsystemet består av to 18,5KW pumper og motorenheter slik at en port kan heves eller senkes på 15 minutter. Når de ikke er i bruk blir begge portstrukturene holdt sikret i hevet stilling og låst ved hjelp av hydrauliske låsemekanismer. Dette tillater fartøyer å passere under portene langs elven.

Feil er ikke et alternativ!

Det er forventet på grunn av klimaendringer at barrieren kanskje må operere i gjennomsnitt 50 ganger per år over de neste 25 årene.

«Systemet må være lett tilgjengelig med mange reservesystemer i tilfelle feil,» sa Andrew Garwood, senior kontraktsansvarlig ved kontrolleravdelingen til Qualter Hall & Co Limited i Barnsley.

For kun et par år siden begynte kontrollsystemet å vise sin alder. Som en del av en stor oppgradering av barrieren, ble dens tilhørende styresystem overhalt. Det opprinnelige kontrollsystem var et fullstendig mekanisk relé system som var over 30 år gammel. Reservedeler til det 30 år gamle system begynte å bli vanskelige å finne.

Qualter Hall utførte M & E arbeidet på vegne av hovedentreprenøren Birse Civils, som hadde engasjert Qualter Hall som systemintegrator for prosjektet.  Som den mekaniske og elektrotekniske leverandøren hadde de ansvaret for oppgraderingen av styresystemet, og de hadde flere målsetninger. Den første var sikkerhet og pålitelighet. Flom, hvis den skulle oppstå, kan føre til omfattende skader på det omkringliggende området.

Qualter Hall, som tilbyr en attraktiv «one stop shop» for et mangfold av tekniske løsninger, besluttet seg for å ringe til ProSoft Technology. Qualter Hall valgte dette selskapet fordi det hadde en pålitelig, kostnadseffektiv løsning som var godkjent av Rockwell Automation. ProSoft Technology er en Rockwell Automation Encompass Partner.

Feil er ikke et alternativ!

To Rockwell Automation ControlLogix redundante PAC-er sitter i hvert av de 20-meter høye tårnene for å styre åpning og lukking av barrieren, men mye av utstyret som kontrollsystemet kommuniserte med var PROFIBUS- eller Siemens-basert. To PROFIBUS Master-kommunikasjonsmoduler (MVI56-PDPMV1) fra ProSoft Technology ble installert inne i ControlLogix PAC-ene for å forenkle kommunikasjonen fra Rockwell Automation-prosessorene.

«ProSoft Technology modulene ble brukt for å gi PROFIBUS DP inn til ControlLogix-racket og tillot for fire separate PROFIBUS DP-segmenter for redundant drift,» sa Andrew Garwood.

Fiberoptiske kabler ble montert mellom de to tårnene som en del av kontrollsystemets overhaling. Mens kabelforbindelser ble montert fungerte Feil er ikke et alternativ!

«Den trådløse tilkoblingen ble deretter brukt som en automatisk fallback-forbindelse hvis den fiberoptiske forbindelsen ble brutt. ProSoft Technology-utstyret ble valgt for sin fleksibilitet og støtte fordi den omfatter tre protokoller (RSTP) », sier Andrew Garwood.

Løsningene til ProSoft Technology bidrog til å forenkle prosjekteringen ved å gjøre det mulig for ControlLogix systemet å kommunisere som én enkelt protokoll.

Systemet tillater nå gjennomgang av data raskt, sentralt og eksternt noe som er praktisk ved tilgang av diagnostisk informasjon.

Tusenvis av boliger og bedrifter er nå trygt beskyttet.

For flere suksesshistorier kan du besøke vår
hjemmeside.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne