www.engineering-norge.com
Aggreko

Aggreko: Utbyggingen av offshore vindkraft står overfor et kraftdilemma uten en robust energiforsyningskjede, ifølge en rapport

Ny forskning har avdekket at vedvarende kraftutfordringer fortsatt utgjør betydelige hindringer for den raskt voksende vindkraftindustrien offshore, noe som signaliserer behovet for mer kapable energiforsyningskjede-partnere for å tette dette gapet.

  www.aggreko.com
Aggreko: Utbyggingen av offshore vindkraft står overfor et kraftdilemma uten en robust energiforsyningskjede, ifølge en rapport

Rapporten Race to Renewables fra Aggreko, som er spesialist på energiløsninger, fant i en undersøkelse at 39 % av 855 profesjonelle innen vindkraftindustrien i Europa* mener at mangelen på midlertidige kraftløsninger er det største hinderet for vekst. I tillegg ble integreringen av grønnere teknologi en viktig faktor som hindrer vekst.

Andre steder i rapporten nevnte 39 % av respondentene at utfordringer med transport og logistikk var den største begrenningen for å få tilgang til kraft. Samtidig sa 34 % at tiden for utstyrsrotasjon også var et problem. Manglende tilgang til kraft kan skape problemer gjennom hele prosessen, men det er spesielt problematisk i byggefasen, når det er behov for kraft til kabellegging og støtte for tunge løftefartøyer.

Aggrekos rapport antyder også at grønnere teknologi nå stadig blir mer ønskelig for beslutningstakere som ønsker å redusere utslipp under utviklingsfasen. Kostnader ble sett på som den største hindringen for dette, selv om det også ser ut til å være en betydelig kompetansemangel knyttet til ny teknologi. Over 41 % innrømmet at mangel på teknisk kunnskap og erfaring hindret opptrappingen av vindprosjekter offshore.

Offshore vindindustri er for øyeblikket inne i et enormt oppsving med byggeaktivitet på rekordnivå. Over hele Europa skal det investeres over 5 milliarder euro i vindindustrien for å hjelpe produsenter med å sikre forskuddsbetalinger og gi garantier for ytelsen til nye vindprosjekter . I Storbritannia signaliserer Labours beslutning om å oppheve forbudet mot bygging på land og den nylige tildelingen av ni offshore vindprosjekter, som skal generere 9,6 GW kraft , vekst i prosjekter etter hvert som den nye regjeringen akselererer fornybar produksjon.

Vedvarende problemer med midlertidig kraftforsyning kan vise seg å være kostbart for industrien, ettersom de høye målene satt av europeiske regjeringer kanskje ikke kan nås hvis man ikke finner løsninger. Aggreko har lansert denne nye rapporten for å støtte industrien til å møte utfordringene, og viser verdien av strategiske partnerskap innen forsyningskjedene for å tilby fleksible energiløsninger og ekspertisen til å levere dem riktig.

Michel Maaskant, sektorsalgsspesialist for Offshore Renewables hos Aggreko, uttalte: «Til tross for den enorme veksten i industrien, finnes det fortsatt hindringer som kan skape problemer hvis de ikke blir tatt tak i. For å sikre fortsatt ekspansjon, spesielt med tanke på målene som er satt over hele Europa, må vindsektoren se på hindringene som stopper bruken av grønnere teknologi, i tillegg til utfordringene med å sikre strøm til prosjektene.»

Disse nye partnerskapene har som mål å utvikle en plan for et anleggs fulle livssyklus, i tråd med Aggrekos rammeverk for bærekraft: «Energising Change™», som er designet for å støtte kommersielt levedyktige energiomstillinger for kundene. I tillegg er en sentral del av rammeverket å utvikle fornybar infrastruktur for fremtiden, inkludert økt nettkapasitet, igangsetting av nye vindparker, en balansert nettkapasitet, og kraftlevering for bygging av transportnettverk.

«Energising Change™ handler om å hjelpe industrien med å gå over til mer bærekraftige energiløsninger,» la Michel til. «Men dette kan bare gjøres hvis de får rett støtte og veiledning.»

«I vindsektoren er dette kunnskapsgapet noe som må håndteres hvis man skal oppnå vekst. Her vil strategiske partnerskap mellom leverandører av energiløsninger og offshore vindkraftselskaper spille en viktig rolle i å utvikle bærekraftige forsyningskjeder og pålitelig energiforsyning.»

For å lese den siste rapporten fra Aggreko,klikk her.

For å lære mer om Aggrekos utvalg av midlertidige strømløsninger, se her.

*855 energibeslutningstakere som er involvert i bygging og igangsetting av offshore vindparker, og som arbeider enten innenfor produksjon av originalutstyr (OEM) for offshore vindparker eller et offshore vindutvikler-/entreprenørselskap: 100 i Storbritannia, 100 i Irland, 101 i Frankrike, 101 i Tyskland, 102 i Italia, 101 i Spania, 150 i Benelux (50 i Belgia, 50 i Nederland, 50 i Luxembourg), 100 i de nordiske landene (50 i Sverige, 50 i Norge)


  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne