www.engineering-norge.com
REFRA

Et tiår med propaninnovasjon fra Refra: teknologiske milepæler

Nye forskrifter om f-gasser viser til en fullstendig utfasing av kjølemidler med høy GWP, noe som gjør at bedrifter må gå bort fra gamle, syntetiske kjølemiddelsystemer og bytte til naturlige kjølemidler, som propan, CO² eller ammoniakk. For de som vurderer å bytte ut sine gamle kjølemiddelsystemer, kan Refva tilby en uvurderlig fordel av en tiårig lang ekspertise på feltet.

Et tiår med propaninnovasjon fra Refra: teknologiske milepæler
Selskapet la ut på denne transformative reisen for 10 år siden, og omdefinerte sin produksjonspraksis ved å inkorporere naturlige kjølemidler i produksjonsprosessen. Denne beslutningen gjorde at selskapet skilte seg ut som en pioner på markedet, med 84% av produksjonen med CO² og propan.
I dag utgjør Refra sine propankjølere og varmepumper ca. 56 % av samlet produksjon av disse produktene, noe som viser deres sentrale posisjon i selskapets produkttilbud. Når vi reflekterer over det siste tiåret, blir det tydelig at Refra sin urokkelige forpliktelse til kvalitet, sikkerhet og effektivitet har lagt grunnlaget for flere fremragende teknologiske fremskritt. La oss se på noen av de viktigste milepælene som har formet Refras reise innen produksjon av propansystemer.

Kvalitetssikring gjennom omfattende testing

For å kontinuerlig forbedre effektiviteten og ytelsen til hver enkelt enhet, utfører Refra streng enhetstesting for å finne den optimale kombinasjonen av komponenter når det gjelder å oppnå høyere effektivitetsparametere. Gjennom testfasen måles enhetens effektivitet, energi- og strømforbruk nøye, sammen med vurdering av støynivå og vibrasjon.

Hos Refra har vi en sterk satsing på å tilpasse alle tekniske spesifikasjoner i ordredokumentasjonen til kundens forventninger. Mens noen produkter på markedet ikke alltid oppnår de angitte effekt- eller strømparametrene, prioriterer Refra nøyaktighet og pålitelighet. Nøye testing av hvert enkelt produkt sikrer at kunden får et produkt som faktisk oppfyller alle spesifiserte tekniske krav.


Et tiår med propaninnovasjon fra Refra: teknologiske milepæler

Testområde på Refra-fabrikken ©Ilona Brant Pavšukova


Sikkerheten i systemer med propankjøling
Bekymringer rundt systemer med propankjøling kommer ofte på grunn av propanens brennbare egenskaper, noe som kan være en risiko i dårlig ventilerte rom hvor oppbygging av propandamp potensielt kan føre til brannfare. Det er imidlertid viktig å merke seg at fremskritt innen teknologi og sikkerhetsstandarder har redusert denne risikoen betydelig. Refra produserer propankjølesystemer som strengt overholder EN378-standarden, og viser den urokkelige forpliktelsen til pålitelighet og sikkerhet i systemene.
Refra inkorporerer nøye alle nødvendige komponenter som er pålagt av standarden, inkludert trykkavlastningsenheter, lekkasjedeteksjonssystemer, sikkerhetsventiler og mekanismer for nødavstengning. Gjennom hele historien med å produsere propankjølesystemer, har Refra opprettholdt en upåklagelig sikkerhetsrekord, med null rapporterte hendelser.

Beskyttelsesrammer: Å sikre utstyrets levetid


Et tiår med propaninnovasjon fra Refra: teknologiske milepæler

Refra propankjøler og varmepumpe ©Refra

For å forbedre utstyrets holdbarhet og levetid, har Refra konstruert unike rammer, designet for å forlenge maskinens levetid, som videre gir langsiktige kostnadsbesparelser for kunden med minimalt vedlikehold, i tillegg til en estetisk forbedring av rammen. Refras propankjølesystemer er konstruert på lukkede, forseglede rammer som gir beskyttelse mot ytre krefter, snø- eller vanninntrengning, og mot potensielle skader fra dyr. Refra bruker 3D-rørbøyemaskiner, som bidrar til å minimere behovet for loddepunkter, og som effektivt reduserer forekomst av lekkasje. Rammene er laget av galvanisert stål med polymerbelegg, en kombinasjon som gir overlegen korrosjonsbestandighet, værbestandighet og støtbeskyttelse. Lukkede rammer minimerer effektivt støynivået, og for en enda bedre lydreduksjon, tilbyr Refra en ekstra tykk ramme med et lag på 30-50 mm steinullisolasjon.


Et tiår med propaninnovasjon fra Refra: teknologiske milepæler

Lasteområde for utstyr på Refra-fabrikken ©Ilona Brant Pavšukova


Mens HVACR-industrien fortsatt arbeider med å omstille seg etter endringen av f-gassforskriftene, står Refra klar til å møte kundenes skiftende behov. Selskapet er fortsatt dedikert til å oppmuntre til bruk av naturlige kjølemediesystemer, utnytte sin ekspertise, og arbeide for en positiv endring som vil sikre et renere og sunnere miljø for kommende generasjoner.

Youtube-video: https://youtu.be/_qAkPX0F5A4?si=o3WzbSMkZy8VvYoL


  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne