www.engineering-norge.com
AGILOX

AGILOX introduserer en ny ODM-robot

AGILOX utvider produktutvalget sitt med en smart lastbærertransportør.

AGILOX introduserer en ny ODM-robot

Med den nye AGILOX ODM, retter AMR-produsenten blikket mot et helt nytt bruksområde: transporten av små lastebærere.


Etter AGILOX ONE og AGILOX OCF – her kommer AGILOX ODM. Bedriften, som spesialiserer seg på logistikkroboter, legger en autonom lasttransportør til sitt produktutvalg av smarte transportsystemer som styres av svermintelligens. AGILOX retter dermed blikket mot et helt nytt bruksområde: transporten av små lastebærere.

AGILOX utvider sitt utvalg av autonome, mobile roboter (AMR-er) med den nye omnidireksjonelle lastbærertransportøren AGILOX ODM. Mens AGILOX ONE er utstyr med en sakseheis og AGILOX OCF har en fri heis for lasthåndtering, er AGILOX ODM bygget rundt prinsippet for en lastbærertransportør. Dette betyr at den kan påta seg last med en maksimal vekt på 300 kg til en maksimal løftehøyde på 250 mm og transportere dem dit de skal. Det smarte AMR-konseptet med AGILOX X-SWARM-teknologi åpner dermed opp nye bruksområder og andre industrisegmenter, ettersom små lastbærere (som kasser), som nye AGILOX ODM er utformet for å transportere, er i bruk i en mengde bransjer, og da spesielt innen elektronikk og farmasøytbedrifter.

Detaljer om den nye AGILOX ODM
Med AGILOX ODM, har AGILOX brakt nytenkning til konseptet for førerløse kjøretøy: Dette kompakte kjøretøyet beveger seg autonomt og navigerer fritt på produksjonsgulvet eller lageret, og sikrer slik en optimal materialflyt i bedriften. Akkurat som AGILOX ONE og AGILOX OCF, bruker AGILOX ODM et konsept med omnidireksjonell styring. Dette lar den bevege seg på tvers inn i hyllerekker samt snu på stedet, noe som lar den manøvrere selv der hvor det er virkelig trangt om plassen. Litium-jernfosfat-batteriet (LiFePO4) sørger for korte ladetider og lange driftssykluser.

«AGILOX er et varemerke som har bygget seg et sterkt fundament med AGILOX ONE og AGILOX OCF. Med den nye AGILOX ODM, forblir vi tro mot vårt merkevare-DNA, samtidig som vi retter øynene mot transport av små lastbærere for å støtte vår vekstplan om å bli verdens ledende AMR-leverandør», forteller Georg Kirchmayr, administrerende direktør for AGILOX Services GmbH.

The AGILOX advantage
Med den nye AGILOX ODM, kan kundene dra nytte av alle fordelene ved den velprøvde X-SWARM-teknologien som brukes i AGILOX ONE og AGILOX OCF: De unike fordelene ved en (intra-)logistikkløsning som er utformet fra bunnen og opp.

Siden AGILOX AMR-er ikke har behov for et sentral kontrollsystem og kan orientere seg i forhold til de eksisterende konturene med millimeterpresisjon, elimineres tidkrevende og dyre modifiseringer på eksisterende infrastruktur. Autonom ruteopprettelse gjør også at kjøretøyene kan unngå hindringer helt uten hjelp. Hvis det er umulig å komme forbi en påvist hindring på grunn av størrelsen eller tilgjengelig klaring, vil AMR-en beregne en ny rute på noen få sekunder, for å nå destinasjonen sin så snart som mulig. For kunder betyr dette maksimal frihet i deres eksisterende prosesser, ettersom de ikke må tilpasse seg AMR-systemet. I stedet tilpasser systemet seg etter kundeprosessene. Dessuten sikrer helt autonome ruter en sikker arbeidsflyt – selv der hvor det foregår blandet drift.

Plug & Perform-idriftsettelse av de smarte intralogistikkløsningene og fraværet av en hoveddatamaskin eller navigasjonshjelpemidler sparer i tillegg AGILOX-kunder fra å måtte utføre langtekkelig endringsarbeid på forhånd. Når logistikkroboter er satt i drift, organiserer de seg selv i henhold til det (desentraliserte) prinsippet bak svermintelligens, hvilket betyr at de utveksler informasjon flere ganger i sekundet for å la hele flåten beregne den mest effektive ruten og forhindre potensielle trafikkorker før disse får tid til å oppstå. Kunden drar slik nytte av et system som alltid fungere som det skal, uten nedetid. Kunden trenger ikke lenger å utføre tidkrevende koordinasjon av kjøretøy, takket være AGILOX X-SWARM-teknologien. For kunden betyr dette fleksibilitet, siden det lar dem utvide kjøretøyenes arbeidsområde på bare noen få minutter. Det betyr dessuten at det er utrolig enkelt å omplassere en AGILOX AMR for midlertidig bruk i andre områder av bedriften eller deres eventuelle datterselskaper. Ettersom AGILOX -kjøretøy også kan kommunisere med andre maskiner eller bygningens infrastruktur ved hjelp av IO-bokser, er selv rullegitter og flere etasjer ikke noe problem for AMR-er. Slik oppnår kunden enda bedre fleksibilitet i organisasjonen av produksjonsprosessen sine.

En annen viktig fordel er basert på den blandede driften av AGILOX-flåten i en «sverm». De mindre kjøretøyene i AGILOX ONE- og ODM-seriene kan dermed for eksempel mate sammenstillingsstasjoner eller e-Kanban-hyller, mens AGILOX OCF-kjøretøyene transporterer pallene. Dette gjøres enkelt fordi alle AGILOX AMR-ene bruker den samme kontroll- og WiFi-infrastrukturen.

http://www.agilox.net


AGILOX introduserer en ny ODM-robot
Last på opptil 300 kg transporteres til destinasjonen av nye AGILOX ODM.



AGILOX introduserer en ny ODM-robot
AGILOX AMR-ene trenger ikke et sentralt kontrollsystem og orienterer seg etter eksisterende konturer med millimeters nøyaktighet.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne