www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Energieffektivitet – ubrukt potensial! NORD-komponenter øker energieffektiviteten til drivsystemer

Ikke bare i tider med stigende energipriser er energieffektivitet et av industriens viktigste mål. Svært effektive komponenter fra NORD DRIVESYSTEMS bidrar til å redusere energiforbruket til drivsystemer. I tillegg tilbyr drivspesialisten sine kunder energirelaterte råd.Additionally, the drive specialist offers its customers energy-related advice.

Energieffektivitet – ubrukt potensial! NORD-komponenter øker energieffektiviteten til drivsystemer
NORD-DuoDrive.jpg: Ved å installere motoren og giret i ett enkelt hus, er DuoDrive veldig lett og kompakt, kombinert med svært høy effekttetthet. Bilde: NORD DRIVESYSTEMS

Vi hjelper kundene våre med å spare energi», oppsummerer markedssjef Jörg Niermann en av de viktigste retningslinjene til NORD DRIVESYSTEMS. Selskapets drivkomponenter er i økende grad optimalisert mot energieffektivitetsfaktoren. En studie fra Mechanical Engineering Industry Association VDMA og ledelseskonsulentselskapet Boston Consulting Group har vist at innovative teknologier innen maskinteknikk og anleggsbygging kan bidra til å redusere CO2-utslippene i hele industrien med opptil 86 prosent. "Og vi ønsker å støtte kundene våre i å bruke deres sparepotensiale", sier Niermann.

Svært effektiv IE5+ synkronmotor
NORD setter nye standarder når det gjelder energieffektivitet med synkronmotoren IE5+, som oppnår en virkningsgrad på opptil 95 prosent. Takket være permanent magnet synkronmotorteknologi (PMSM), oppnår den denne høye virkningsgraden relativt konstant over et bredt hastighets- og dreiemomentområde og gir også svært god energiforbruksytelse i dellast- og delhastighetsområder. Dette betyr at den til og med overgår den høyeste definerte energieffektivitetsklassen IE5.

På grunn av det brede effektområdet, bidrar IE5+ også til å redusere den totale eierkostnaden (TCO) utover energieffektiviteten ved å muliggjøre versjonsreduksjon i et samlet system. "Spesielt for systemer med mange drifter, for eksempel innen intralogistikk, er det et betydelig sparepotensial her", sier Niermann.


Energieffektivitet – ubrukt potensial! NORD-komponenter øker energieffektiviteten til drivsystemer
NORD-IE5+-Motor.jpg: Effektivitet på et nytt nivå: NORDs IE5+ synkronmotorer Bilde: NORD DRIVESYSTEMS

Patentert DuoDrive girmotor
Synkronmotoren IE5+ er også en del av den patenterte DuoDrive girmotoren, hvor den er integrert i et ett-trinns spiralgir. Beregnet via systemet oppnår girmotoren opptil 92 prosent, en av de høyeste effektivitetene på markedet i denne effektklassen. »Jo færre grensesnitt, jo høyere systemeffektivitet», forklarer Jörg Niermann. Integreringen av drivverket i girhuset reduserer monteringsplassen, antall slitasjeutsatte deler og dermed også vedlikeholdsarbeidet. Eliminering av komponentskjøter minimerer også risikoen for væskeinntrengning og bakteriell kontaminering..

DuoDrive ble spesielt utviklet for intralogistikk og næringsmiddelindustrien. I et oppdrag for drikkevareindustrien har NORD også gjennomført en energieffektiviseringsundersøkelse. I en utstillingsmodell, der flasker transporteres i to sirkulære systemer, sammenlignet drivspesialisten strømforbruket til to drivkonfigurasjoner: først en DuoDrive inkludert en NORDAC PRO SK 500E styreskap frekvensomformer og den andre en vanlig IE3 asynkronmotor med skråkant. gir og desentralisert frekvensomformer. Resultatet: DuoDrive bruker opptil 50 prosent mindre energi.

Redusere karbonavtrykket
NORD DRIVESYSTEMS hjelper ikke bare sine kunder med å oppdage og oppnå et slikt sparepotensial med sine effektive komponenter, men også med en spesiell service. NORD ECO-tjenesten kontrollerer kundens installerte frekvensomformere med hensyn til energieffektivitet, dimensjonering og antall versjoner. Ut fra dette skaper NORD et energieffektiviseringskonsept som identifiserer mulige sparepotensialer og er skreddersydd etter kundens krav.

»I tider med stigende energipriser blir det mer og mer aktuelt å øke energieffektiviteten», understreker Jörg Niermann. Som en engasjert familiebedrift legger NORD DRIVESYSTEMS også stor vekt på å redusere sitt økologiske fotavtrykk av hensyn til rettferdighet mellom generasjoner og kampen mot klimaendringer.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne