www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

CANblue II

CANblue II overfører CAN-data raskt og pålitelig via Bluetooth

CANblue II
Den robuste, sikre løsningen for trådløs CAN-kommunikasjon, spesifikk for industriell bruk

IXXAT tilbyr en universalt bro-, gateway- og PC-grensesnittsløsning for trådløs nettverkskommunikasjon mellom CAN-komponenter og -systemer i en ny og forbedret versjon.

Med tre moduser kan brukeren nå tilpasse datakommunikasjon optimalt til de spesifikke bruksområdene med tanke på ventetid, datagjennomgang og feiltoleranse. I modusen SHORTEST_LATENCY kan en ventetid på i gjennomsnitt 4 ms oppnås, mens modusen QUICKEST_CONNECTION tillater sikker dataoverføring selv i CAN-systemer som kjører ved 1 Mbit/sekund og 100 % bussbelastning.

Et typisk bruk av CANblue II er den trådløse tilkoblingen av CAN-segmenter via Bluetooth og trådløs systemtilgang ved bruk av en bærbar datamaskin eller håndholdt serviceenhet. Allikevel kan områder hvor en svært pålitelig tilkobling kreves, slik som ved nettverkstilkobling av roterende eller mobile systemdeler, også implementeres ved å bruke CANblue II. Takket være bruken av Bluetooth-teknologien, oppbygd fra bunnen av på kryptert overføringsmekanismer som er resistente mot ekstern interferens, er CANblue II perfekt for denne typen bruk.

Bluetooths FHSS-prosess, som også brukes i CANblue II, endrer frekvensen som meldinger overføres på omtrent 1600 ganger per sekund. Hvis en av de 79 kanalene som brukes opplever interferens blir denne feilen oppdaget og meldingen sendes på nytt i et annet frekvensområde. Den tilgjengelige båndbredden brukes derfor veldig sparsomt slik at flere forskjellige Bluetooth-systemer kan jobbe parallelt uten å merkbart forstyrre hverandre.

Problemene forårsaket av overlappende WLAN-systemer og det begrensede antallet WLAN-kanaler, og også vurdering av den krevde kanalavstanden, er så godt som ukjent i Bluetooth. Til og med WLAN-systemer som overlapper med Bluetooth i nærheten forstyrrer kun operasjonen av Bluetooth-nettverk i en ubetydelig grad, siden kun noen få av de 79 Bluetooth-kanalene overlapper WLAN-frekvensbåndet. Overføringsytelsen til et overlappende system, enten det er WLAN eller Bluetooth, kan derfor reduseres på grunn av de nødvendige omsendingene av meldinger.

Brukt som en bro, overfører CANblue II-enheter sine data transparent over den sikre Bluetooth-tilkoblingen. I tillegg til rene CAN-bruksområder tillater dette implementering ved bruk av høyere protokoller (CANoper, DeviceNet, SAE J1939) og kundespesifikke protokoller. For PC-bruk finnes det en kraftig Windows-driver tilgjengelig. Applikasjoner basert på andre operativsystemer (f.eks. Android, Linus, INtime, QNX) eller kundespesifikk maskinvare kan implementeres ved å bruke ASCII-protokollen. Det finnes også en tilgjengelige Android prøveimplementering.

Dens brede strømforsyningsområde mellom 9 til 30 V likestrøm, kompakte konstruksjon og festehull i kabinettet forenkler integreringen av enheten i eksisterende systemer. CAN-grensesnittet er implementert i henhold til ISO 11898-2 og har en DSub 9-kontakt som møter kravene til CiA 303-1. Ved forespørsel kan CANblue II også leveres i en IP67-variant.

CANblue II er tilgjengelig med en intern eller ekstern skruantenne som støtter overføringsavstander på opp til 300 meter avhengig av plassforholdene. Radiosignalkvaliteten kan lese av ved hjelp av Bluetooth for å overvåke tilkoblingskvaliteten.

Til sist med ikke minst, CANblue II er tilgjengelig til en ekstremt lav pris, noe som gjør den attraktiv innenfor veldig mange bruksområder.

Du kan finne mer informasjon om CANblue II på www.ixxat.com.

CANblue II

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne