www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Blir tilkoblet

Hvordan Nagel Precision i USA kobler sine honemaskiner til ethvert industrielt nettverk ved hjelp av Anybus X-gateways.

Blir tilkoblet
Hvis du lager verdensledende honemaskiner slik som Nagels vil du få forespørsler fra fabrikker over hele verden. Problemet er at dette krever at du er kompatibel med de forskjellige industrinettverkene som brukes på disse stedene. Det å utvikle tilkobling er en oppgave som kan kreve mye tid og resurser. Nagel Precision Inc. fant en enklere løsning i Anybus X-gateways.

Nagel Precision Inc. i Ann Arbor, Michigan er det amerikanske datterselskapet til det Tyske Nagel Maschinen- u. Werkzeugfabrik GmbH. De lager maskiner for honing, superfinishing, og drilling av dype hull som brukes for produksjon av motorblokker, girkasser, pinjongtannhjul, ventiler og andre metallprodukter som krever en veldig glatt overflate. Maskinene installeres i produksjonsanlegg over hele verden av selskap slik som GM, Chrysler, KIA, Hyundai og Ford for å kun nevne noen få.

Nettverksdilemmaet
Nagel Precisions maskiner er bygd på et EtherNet/IP-basert kontrollsystem med en Allen Bradley PLC, ofte med Rockwell Kinetix 6000 Mulit-Axis servodriv som den sentrale kjernen. Men siden honemaskiner eksporteres til fabrikker over hele verden møtte Nagel problemet med hvordan man kommuniserer med andre nettverk – særlig PROFINET som ofte brukes i bilproduksjonsanlegg.

"Først begynte vi med tredjeparts nettverkskort," sier Jim Saule, direktør for informasjonsteknologi ved Nagel Precision Ink. "Men disse var litt tungvinte da de krevde veldig mye konfigurasjon og de var også ganske dyre. Noen ganger var det også vanskelig å finne det rette kortet. Det var da jeg begynte å se nærmere på Anybus X-gateway fra HMS. Jeg likte at du kunne støtte flere forskjellige nettverk med samme konfigurasjon – noe som ville spare oss mye arbeid".

Kostnader halvert
For rundt to år siden ble de første Anybus X-gateways installert i Nagel Precision sine systemer. Løsningen ble levert av HMS sin distributør i Michigan – McNaughton McKay Inc. Muligheten til å fokusere på sin del av produktet istedet for nettverkstilkobling har vært en viktig avgjørende faktor for valget av Anybus – for ikke å nevne at gatewayer koster halvparten av tredjeparts kort.

"Vi har ikke behov for å forstå hver eneste kontrollertype som finnes," sier Jim Saule. "Vi vil heller fokusere på å perfeksjonere honemaskinene våre. Anybus X-gateways har latt oss gjøre nettopp det. I tillegg koster tredjeparts nettverkskort rundt 1200 - 1500 dollar per stykk, nå koster det oss rundt halvparten for en gateway".

Hvordan det fungerer
Hvis honemaskinen skal installeres i en fabrikk som kjører Ethernet/IP kan den tilkobles direkte og kommunisere med det nettverket. Men hvis fabrikken kjører et annet nettverk (for eksempel PROFINET), behøves det en Anybus X-gateway. Gatewayen fungerer som en oversetter mellom Ethernet/IP og fabrikksystemet og «oversetter» parametre slik som posisjoneringsdata, status til drivene, start-/stoppkommandoer osv. Kommunikasjosstrømmen er gjennomsiktig på begge sider av gatewayen og dette gjør honemaskinen til en separat node på fabrikkgulvet, fullstendig i stand til å kommunisere med hele anleggsnettverket.

"Vi har brukt Anybus X-gateway i over to år nå og den har vært feilfri,» sier Jim Saule ved Nagel Precision. "Jeg har designet denne typen systemer i over 20 år og setter stor pris på at vi kan støtte flere forskjellige nettverk med Anybus X-gateway. Dette gjør det mulig for oss å fokusere på vår kjernevirksomhet – det å bygge honemaskiner – i stedet for å jobbe med samsvar mellom forskjellige nettverk. Jeg anbefaler på det sterkeste at enhver maskinbygger ser nærmere på Anybus, de har et variert utvalg og kan tilby betydelige innsparinger, fullfører Jim Saule.
Blir tilkoblet

Anybus X-gateway lar Nagels Allen Bradley PLC kommunisere med alle andre industrinettverk. Eksempelet ovenfor bruker en Slave-Adapter X-gateway mellom EtherNet/IP-basert utstyr på toppracket og PROFINET-basert utstyr på bunnracket.
Blir tilkoblet
Skjematisk illustrasjon over hvordan det fungerer.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne