www.engineering-norge.com
TECHNIFOR

Augmented Traceability™: Verdens første system for merking og sikker sporbarhet.

Technifor, Gravotech Group, og ORIDAO lanserer nå verdens første krypterte merke- og sporbarhetsløsning. Det er kombinasjonen av delemerking og sikker RFID som muliggjør sikker sporing av deler gjennom hele livssyklusen. Teknologien er tilpasset krevende vedlikeholdsprosesser innenfor sektorene luftfart, forsvar, energi og olje.

Augmented Traceability™: Verdens første system for merking og sikker sporbarhet.
                                                         Brikke med sikkerhetsfunksjoner

Gravotech, verdensleder innen permanent markering, og ORIDAO, spesialist innen sikker RFID, har utviklet en løsning som kombinerer varig merking og RFID-autentisering. Målet er å tilby sikret og dynamisk sporbarhet: Augmented Traceability™. Når det gjelder maskinvare er både direkte delemerking og markering på indentifikasjonsplater mulig. RFID-brikken kan settes inn i skiltplater eller festes direkte på delen. «- Denne teknologien tillater at operatører innenfor luftfart, olje og energi kan identifisere og spore deler med fullstendig sikkerhet gjennom hele deres livssyklus» forklarer Franck Rivet, visepresident i Gravotech.


En unik løsning

Designet er basert på et kryptert og 100% sikkert RFID sporingssystem; Augmented Traceability™-data er lagret på brikken og informasjonen er digitalt signert. Dette hindrer degradering og/eller endring av informasjonen. I skarp kontrast til andre sporbarhetsløsninger på markedet, som i henhold til Nicolas Reffé, direktør ved ORIDAO, «- enkelt kan degraderes, slik at det ikke er mulig å levere integritetsbevis for kritiske driftsdata. Informasjonen vil i ukryptert stand kunne miste sine egenskaper så snart f.eks. en man mister en nettverkstilkobling».

Det patenterte RFID-systemet, utviklet av ORIDAO, leveres med en publisert protokoll for kryptering, validert av uavhengige institusjonelle tredjeparter. Merkene kan ikke klones og er fullstendig kompatible med EPC UHF Gen2-standarden som ofte brukes for industriell sporbarhet, dette gjør løsningen kompatibel med eksisterende EPC UHF Gen2-infrastrukturer. Autentiseringen av delens livssyklus kan også utføres over Internett av enhver bruker, gjennom en autentisert nettjeneste.

Augmented Traceability™ utnytter synergien mellom to vlkjente teknologier: varig merking og RFID. RFID-merket inneholder merkedataene. Varig merking er i mange tilfeller et forskriftskrav, og RFID helt nødvendig innenfor kritiske prosesser: det muliggjør automatisk og sikker innsamling av data og enkel kontroll ved ethvert trinn. Kombinajonen av disse to teknologiene forenkler sporing og administrasjonen av aktiva og utstyr, on- eller offline. Dette er en rask måte å forbedre vedlikeholdsprosedyrer, nedetid vil reduseres, og tilbyr derfor umiddelbar avkastning på investeringen

RFID-merket tilbyr komplett interoperabilitet med RFID EPC UHF Gen2-standarden. Gravotech og Oridao sitter med dybdekunnskap og ekspertise for å kunne utføre alle aspekter ved løsningsintegrasjon av Augmented Traceability™ med våre kunders prosesser, inkludert design, produksjon og leveranse av RFID-integrerte kretser, forsterkede merker, RFID-lesere, rekvisita og merkesstasjoner, konsulenttjenester, og selvfølgelig systemintegrasjon.

Løsningen, som er rask å implementere, supporteres av Gravotech Group, eksperter innenfor markering, identifikasjon og sikkerhet. «- RFID-løsningsleverandører er stort sett lokale firmaer. Gravotech kan direkte støtte store internasjonale prosjekter og kan styrke integreringsprogrammer på tvers av kloden, takket være sitt unike nettverk av datterselskap,» sier Franck Rivet, visepresident i Gravotech. Gruppen har utviklingssentre i Asia, Europa og USA, og erfarne team i mer enn 30 land på fem kontinenter.
                                            

Augmented Traceability™: Verdens første system for merking og sikker sporbarhet.
Portabel løsning for deleidentifisering
 
Augmented Traceability™: Verdens første system for merking og sikker sporbarhet.
Eksempel på et merke som kombinerer høykvalitets merking og RFID-autentisering.

Technifor er et registrert varemerke som eies av GravoTech Marking, et selskap i Gravotech Group.

 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne