www.engineering-norge.com
EATON

Smarte løsninger for strømnettet - Eaton hjelper med å forbedre nettpålitelighet.

Den diversifiserte industriprodusenten Eaton lanserer en automatisert versjon av sitt SF6-frie ringkabelanlegg (RMU) Xiria. Det nye 12-24 kV mellomspenning (MV) bryteranlegget er utstyrt med en ekstern terminalenhet (RTU) som tillater at kraftselskap enkelt kan innhente, behandle, lagre og overføre verdifulle data fra nettverket. Denne informasjonen gjør det mulig å bedre styre MV spenning-nettet og øke operasjonell oppetid.

Smarte løsninger for strømnettet - Eaton hjelper med å forbedre nettpålitelighet.
                  Illustrasjon: Eatons automatiserte Xiria med RTU lar kraftselskap øke oppetiden

Endringen fra en sentral til en mer distribuert generasjon av energi, som stadig oftere kommer fra fornybare kilder som mates inn i nettverket ved forskjellige og variable punkter, krever et intelligent energisystem. Dette gjelder spesielt ved MV-nivået hvor det fremdeles er et behov for å automatisere bryteranlegg slik at kraftselskap kan innhente en detaljert oversikt over operasjonelle nettparametre. Automasjon kan hjelpe til med å fjerne kravet til at kunder rapporterer nettverksfeil og at teknikere må kjøre ut til transformatorstasjoner i feltet. Det gjør diagnoser mer effektiv og forbedrer derfor IEEE-pålitelighetsstandardene System Average Interruption Duration Index (system gjennomsnittlig avbruddsvarighetsindeks) (SAIDI) og System Average Interruption Frequency Index (system gjennomsnittlig avbruddshyppighetsindeks) (SAIFI).
 
RTUen har blitt utviklet spesifikt for RMU-bruksområder. Den kan kontrollere og overvåke opp til fem Xiria-paneler. Kunder kan velge mellom to versjoner: den semiautomatiske Xiria (SA) tilbyr fjernkontroll, beskyttelse og et utvalg av kommunikasjonsfunksjoner (IEC 60870-5-104, Modbus RTU), mens den fullautomatiske Xiria (FA) også tillater måling og kontroll av MV og transformatorsiden av RMUen (spenning, strøm, retning). Med å måle strøm og spenning på lavspenningssiden (LV) og sammenligne disse dataene med informasjonen fra smartmålere  finner man enkelt uoverensstemmelser. Disse indikerer enten en feil eller et ulovlig strømuttak. 
 
RTU-funksjonaliteten inkluderer vanligvis alarmer og hendelseregistrering i tillegg til datalogging. Programmering er forenklet og utført i henhold til standarden IEC 61131-3. I tillegg er enheten utstyrt med en Ethernet-port og et trådløst modem, dette gir overvåking og konfigurasjon igjennom ethvert nettgrensesnitt.
 
Etter at en uregelmessighet oppdages i nettverket vil den auomatiserte Xiria automatisk ta kontakt med operasjonssenteret. Her vil varslene vises på et aSCADA-system og det medfører at operatøren kan gjøre nødvendig handling for å løse problemet eller unngå at videre problemer oppstår. I tilfeller med retningsfeilindikatorer og videre logikk kan brudd ofte løses i løpet av sekunder etter at en feil oppstod slik at effekten på forbrukerne er minimal. 
 
Eatons Xiria bryterutstyrsystem er en pålitelig, økonomisk og miljøvennlig løsning for RMUer og industrielle bryterutstyr. Med Eatons vakuum- og solide isoleringsteknologier kan bruken av den miljøskadende SF6-gassen unngås. Xiria er et av de mest kompakte systemene av sin type på markedet og det karakteriseres av det høye operasjonssikre nivået. Bryterutstyret passer for bruksområder opp til 24 kV og brukes i kompakte transformatorstasjoner for kraftdistribusjon i tillegg til tilgjengelige stasjoner i driftsbygninger og industrielt bruk. Bryterutstyret er tilgjengelig som to-, tre-, fire- eller fem-panelers konfigurasjoner. Alle panelene er integrert i en enkel kapsling.
 
For mer informasjon se: www.eaton.no

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne