www.engineering-norge.com
EATON

Ny EMS elektronisk motorstarterserie, multitalentet i koblingsskapet

Den diversifiserte industriprodusenten Eaton presenterer for første gang en multifunksjonell motorstarter med integrert elektronisk motorvern og en 30 mm monteringsbredde for motorer i et område fra 0,06 til 3 kW. Den nye EMS elektroniske motorstarteren kombinerer de fire funksjonene DOL-start, reversert start, motorbeskyttelse og nødstopp kategori 3 (EN 13849-1) på en og samme enhet. Dette reduserer kablingskravene sammenlignet med konvensjonellt bryterutstyr med opp til 60 % og nødvendige komponenter med opp til så mye som 70 %. På grunn av en tynn standard bredde optimaliserer den elektroniske motorstarteren plassforbruk i koblingsskapet og forsikrer et helhetlig design. Bruken av en verktøysfri innskyvningsteknologi holder også installasjonskravene til et minimum, samtidig med at en hybrid bryterteknologi øker levetiden til kontaktene. Takket være det kompakte designet kan den multifunksjonelle starteren brukes i koblingsskap som stadig blir mindre, samtidig med at monterings- og koblingskravene begrenses.

Ny EMS elektronisk motorstarterserie, multitalentet i koblingsskapet
Illustrasjon: EMS elektronisk motorstarter kombinerer de fire funksjonene DOL-start, reversert start, motorbeskyttelse og nødstopp av drivet til kategori 3 (EN 13849-1) på én bryterenhet.
 
Eaton bruker innskyvningsteknologi over hele linjen for hoved- og styretilkoblinger til den elektroniske motorstarteren for å kunne redusere arbeidstiden. Terminalene skyves ganske enkelt inn, uten behov for verktøy. Dette reduserer tilkoblingstiden med opp til 60 % sammenlignet med konvensjonelle skrueterminaler. Innskyvningsteknologien tilbyr samtidig videre kontaktbeskyttelse mot vibrasjoner fra bryterenheten. Etterstramming som kreves på skrueterminaler er unødvendig.
 
Den integrerte hybrid bryterteknologien som er basert på slitasjefri halvlederteknologi og en robust relekontakt forsikrer lavslitasje bryting av EMS motorstarteren. Dette vil derfor avlaste belastningen på de faktiske relekontaktene som betjener motoren. Med opp til 30 millioner bryteroperasjoner tilbyr derfor den elektroniske motorstarteren betydelig lengre kontaktlevetid enn konvensjonelle bryterenheter. Levetiden til enheten er derfor 10 ganger lengre enn mekaniske komponenter. I Av-stilling frakobler EMS motoren fra det trefasede nettverket på alle punkter igjennom tilleggskontakter.
 
Alle varianter av den elektroniske motorstarteren kommer med elektronisk overbelastningsbeskyttelse som betyr et bredt instillingsområde og integrert faseutfallsbeskyttelse i henhold til IEC60947. Dette gjør det mulig for bryterenheten å dekke strømområdene 0,18 til 6,5 A (AC-53a) og 9A (AC-51) med kun to enheter. Dette forenkler enhetsvalget og lagerføring av reservedeler. Overbelastningsbeskyttelse er implementert i de to forskjellige bryterklassene CLASS10 og CLASS10A. Den elektroniske motorstarteren tilbyr beskyttelse opp til, og inkludert, en motorstrøm på 4 A med den langsommere CLASS10 bryterkarakteristikken, noe som tillater at motoren kan slås på ofte uten brudd fra motorbeskyttelsen. For motorstrøm høyere enn 4 A beskyttes motoren med CLASS10A karakteristikken. Brukeren kan angi motorstrømmen direkte på enheten. I kombinasjon med sikringselementer har den elektroniske motorstarteren en bryterevne på opp til 50 kA med type 1 koordinasjon. Dette forsikrer at den passer til de universale bruksområdene innen industri og maskinbygging. Den er i hovedsak designet for bruk i materialbehandling og logistikksystemer, i tillegg til pakkemaskiner. 
 
Mer informasjon: www.eaton.no

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne