www.engineering-norge.com
EATON

Eaton støtter «Open source»-miljøet

Som en del av sin langsiktige satsing for å støtte «Open source»-miljøet har den diversifiserte industriprodusenten Eaton levert strømbeskyttelse til datainfrastrukturen til Debian, et av verdens mest populære gratis operativsystemer. Debian-infrastrukturen hostes stort sett fra to steder: Darmstadt i Tyskland og Wien i Østerrike. Eaton har levert nye uavbrutte strømforsyninger (UPSer) og kraftdistribusjonsutstyr kostnadsfritt til begge stedene, som ble satt i drift i februar 2013. I Darmstadt består det nye Eaton-utstyret av to 2 kVA UPSer med hot-swap-egenskap pluss en 3 kVA utvidet batterimodul for å kunne levere ekstra oppetid. Disse enhetene utfylles av to Eaton ePDU® kabinettbaserte kraftdistribusjonsenheter (ePDUer) for å forenkle kraftstyring. I Wien har Eaton levert en enkel 2 kVA UPS som skal brukes for kraftleveranse til kjernen i Debians interne utviklingssystem.

Eaton støtter «Open source»-miljøet
Sponsingen av UPS-systemer for Debian-prosjektet er kun en del av støtten som Eaton gir til «Open source»-miljøet. Eaton har vært en aktiv Debian-partner i de siste fem årene og hovedstøttespilleren til Network UPS Tool (NUT)-prosjektet siden 2002. Dette prosjektet utvikler NUT-programvarepakken, denne leverer et gjennomført kontroll- og overvåkningsgrensesnitt for kraftenheter, slik som UPSer, kraftdistribusjonsenheter og solcellekontrollere fra over 100 forskjellige produsenter. For å støtte NUT-prosjektet gjør Eaton all informasjon om sine UPS-protokoller offentlig tilgjengelig og de er den eneste store kraftenhetsprodusenten som gjør dette. De låner også ut UPS-enheter til utviklere som jobber med NUT og liknende prosjekter.
 
«Vi støtter ikke bare prinsippet ved fritt tilgjengelig «Open source»-programvare, vi ser også at våre kunder stadig oftere foretrekker å jobbe med «Open source»-pakker, spesielt med Linux og andre beslektede systemer,» sa Arnaud Quette, leder for Eaton Opensource Solutions, NUT-prosjektleder og Debian-utvikler. «En av hovedgrunnene for å gjøre dette er at Open source-pakker tilbyr en utmerket løsning til problemet med å integrere maskinvare fra forskjellige produsenter.» 
 
I tillegg er «Open source»-programvare gratis, også de ledende pakkene fra Debian og NUT, som er veldig resurssterke og har god støtte. Det anslås at om Debian var et kommersielt produkt ville utviklingskostnadene frem til å dag ha vært på rundt 19 milliarder dollar. Med å støtte «Open source»-programvare hjelper Eaton til med å gi sine kunder tilgang til alle fordelene med dette gigantiske utviklingsprosjektet.
 
«Rundt 90 % av vår programvare er Open source og de fleste programmene våre kjører på Debian,» sa Renaud Zigmann, direktør ved Xsalto, et fransk spesialistteknologiselskp for programvareutvikling, Internett og vertstjenester. «I vårt forretningsområde er pålitelighet avgjørende for vår suksess og UPS-teknologi spiller her en hovedrolle.« »Xsalto har problemfritt brukt Eaton-utstyr i løpet av de siste ti årene i sitt Debian-miljø.»
 
«Vi setter stor pris på at Eaton er så åpne med sine protokoller og at de også leverer støtte for Debian og NUT. Vårt synspunkt er at det i dag ikke finnes noe alternativ til NUT-programvaren . Takket være Eatons satsing på «Open source» drar vi direkte fordeler fra den pågående utviklingen i NUT-programvaren, noe som gjør at vi kontinuerlig kan forbedre påliteligheten til våre Eaton UPS-systemer.»  
 
For mer informasjon om Debian og NUT kan du gå til www.debian.org og www.networkupstools.org.
 
For å lære mer om Eatons strømkvalitetsløsninger kan du gå til www.eaton.eu/powerquality.  For alle de siste nyhetene kan du følge oss på Twitter gjennom @Eaton_UPS eller gå til vår Eaton EMEA LinkedIn firmaside. 

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne