www.engineering-norge.com
EATON

Eaton ved Hannovermessen 2013: Follow the charge

Den diversifiserte industriprodusenten Eaton Corporation vil vise frem nye energiløsninger for maskin og for kraftstyring ved årets Hannovermesse under mottoet: "Follow the Charge". Selskapet fokuserer alltid på å tenke et steg fremover for å kunne møte utfordringen til det stadig økende energibehovet verden over. Fra 8. til 12. april, 2013, i hall 11, på stand C69, kan messebesøkende selv finne ut hvordan kraftstyring vil se ut i fremtiden og hvilke løsninger Eaton allerede kan tilby i dag.

Eaton ved Hannovermessen 2013: Follow the charge
Illustrasjon: Ved årets Hannover Messe vil Eaton vise frem nye energiløsninger for maskin og for kraftstyring

I løpet av de neste 50 år forventes det at det globale energibehovet vil fordobles. Automatiseringen av produksjonsprosesser vil bli dyrere, datasentre vil behandle utrolige mengder informasjon, global handel vil fortsatt øke og letingen etter olje- og gassreserver vil ha intensivert. Utfordringen med denne fremtidsvisjonen blir møtt av Eaton med å utvikle løsninger og produkter som allerede i dag forebereder verden for fremtiden. Dette krever bruken av holistiske, energieffektive systemer og tilnærminger slik som Lean Solution.
 
Industriautomatisering med Lean Solutions
Høydepunktene på messen vil inkludere en maskinmodell som illustrerer og demonstrerer implementeringen av Eatons holistiske Lean Solution-strategi, og viser hvordan tilkobling og kommunikasjonsteknologi, automatisering og kraftstyring intelligent kan kombineres. Potensielle kunder vil derfor kunne se hvordan de kan implementere innsparinger og optimeringspotensiale med sine maskiner og anlegg med å bruke Lean Solutions. De nye PowerXL frekvensomformerne reduserer monteringstider for brukeren takket være autoinnstillingsfunksjonen. PKE motorstartere har elektronisk overbelastningsbeskyttelse og SmartWire-DT grensesnitt for diagnoseoverføring, status eller overbelastningsmeldinger, i tillegg til de faktiske motorstrømverdiene. Operatøren kan derfor øke effektiviteten og operasjonell pålitelighet for å oppnå optimal kraftstyring av anlegg og maskiner. Dette er egenskaper som Eaton tilbyr under Lean Power. 
 
I Lean Solution maskinmodellen viser SmartWire-DT samarbeidspartneren Wöhner frem nye strømskinne-adaptere med en integrert SmartWire-DT tilkobling for NZM1 effektbrytere, skinnemonterte sikringsskillebrytere og motorstartere. Bruker kan dra fordel av reduserte kostnader ved materialer, montering og kabling, siden enhetene nå enkelt kan integreres med Eatons kommunikasjonsteknologi og inn i hovedkraft-distribusjonssystemet. En SmartWire-DT Profinet gateway fra kommunikasjonssystemspesialisten Hilscher, en annen SmartWire-DT sammarbeidspartner, brukes for datautveksling med kontrollnivået. Profinet muliggjør høy datagjennomgang og en uniform infrastruktur som når direkte inn i kontrollnivået, noe som muliggjør samtidig tilgang til prosess- og diagnosedata av alle individuelle bryterenheter. For brukeren gir den resulterende datagjennomsiktigheten den optimale basen for en pålitelig og høytytende operasjon av systemet. Energimåling og -overvåkning behandles av Eaton NZM effektbrytere i sammen med målings- og kommunikasjonsmodulen MZM-XMC. Dette gir alle relevante måledata for kalkulasjon av energiforbruket til maskinen. Som et resultat av dette kan brukeren redusere sin produksjonskostnad med å identifisere og fjerne så kalt "grå energi". Et konseptstudie viser at både aktuaktorer og sensorer, i tillegg til hydrauliske ventiler, kan integreres inn i konseptet Lean Solution, via SmartWire-DT.
 
Innsparinger i resurser og arbeidstid, i tillegg til samtidig ytelsesøkning, er noen av de viktigste fordelene til Lean Solution tilnærmingen, som også inkluderer Lean Automation og Lean Power i tillegg til Lean Connectivity. I feltet til Lean Automation tar Eatons XV100 HMI/PLC rollen for drift og kontroll av modellmaskinen. Brukere kan dermed redusere engineering- og monteringstider, siden maskinvare og programvaregrensesnitt mellom individuelle komponenter, slik som skjermer, PLC, eksterne I/O eller feltbuss gatewayer ikke lengre er nødvendige. PLCen med berøringsskjerm gir alle nødvendige funksjoner i én enhet og gir dermed også økt maskineffektivitet. 
 
I tillegg til modellmaskinen vil Eaton også vise frem andre nye produkter. Dette inkluderer for eksempel EMS elektroniske motorstartere på opp til 3 kW, som kombinerer, i en enkel bryterenhet, fire funksjoner (direkte motorstart, reversert motorstart og motorbeskyttelse), i tillegg til den sikkerhetsrelaterte nedstengningen av drift. Brukeren får betraktelige innsparinger i monterings- og enhetskostnader, siden kablingsbehovet er redusert med opp til 60 % sammenlignet med konvensjonelle bryterutstyrmonteringer, og krevde maskinvarekomponenter med opp til 70 %. EasyRemote visningsappen for å kontrollere easy800 kontrollreleet med smarttelefon gjør det nå også mulig for brukeren å kommunisere med kontrolleren utenfor bråkete og farlige områder. EasyRemote visningsappen øker derfor ikke bare brukervennligheten, men den øker også samtidig arbeidssikkerheten. De nye signaltårnene (SL7 og SL4) skiller seg ut med sin utmerkede synlighet. Anleggsoperatører kan derfor identifisere feil mer nøyaktig og unngå dem i tide, i tillegg til at de øker systemtilgjengelighet. Monterings- og demonteringstiden når maskiner transporteres er redusert takket være deres praktiske bajonettfeste. 
 
Kraftdistribusjon og kraftstyring
Eaton vil videre presentere nye kommunikasjonsaktiverte, utrekkbare enheter for motorkontrollsentre med en SmartWire-DT-kobling. Den integrerte kommunikasjonen åpner opp for muligheten for omfattende diagnosefunksjoner som forenkler feilsøking og reduserer anleggets nedetider. Den enkle utbyttingen av uttrekkbare enheter under drift, i sammen med muligheten for forutsatt vedlikehold basert på desentralisert intelligens, garanterer økt automasjon for maskiner og anlegg. Eaton vil også vise frem xEffect, en ny omfattende bryterutstyrserie for globalt bruk. 
 
Eaton demonstrerer også sine løsninger innen feltet til koblingsanlegg for mellomspenningsnettverk. Den SF6-frie Xiria E koblingsanlegg ble spesielt utviklet for bruk i distribusjonstransformatorer til energiverk, i tillegg til industrielt bruk. Det modulære systemet muliggjør implementeringen av plassparende og utvidbare energiadministrasjonsløsninger. For bruk i smarte nettsystemer tilbyr Eaton Power Xpert FMX og UX mellomstrømssystemer for bruksspesifikk implementering av den beskyttende funksjonen, måling og overvåkning av strøm og kraftverdier, i tillegg til overvåkningen av bryterstatuser.
 
I tillegg vil Eaton også vise frem kraftkvalitetsløsninger, spesielt for datasenter og industribruk. Som eksperter innenfor feltet for uavbrutt strømforsyning (UPS), nedkjøling, anleggsovervåkning og nettverksforbindelse, har Eaton et omfattende tilbud innen dette feltet. I tillegg til UPSene, inkluderer dette også enheter for overspenningsbeskyttelse, koblingstavler, rack-monterte kraftdistribusjonsenheter (PDU), ekstern overvåkning, programvare, kommunikasjonskomponenter og deksler i tillegg til relaterte tjenester. Høydepunktene i Hannover vil inkludere den nye 93PM UPS (30-50 kW), som skiller seg ut på grunn av sin utmerkede effektivitet på 96,7 % under drift. 
 
Samtidig vil Eaton Hydraulics Group presentere sine nyeste produkter og elektrohydrauliske løsninger i Hall 21, på Stand F03. Disse fokuserer på å redusere energiforbruket og produksjonskostnadene, i tillegg til at de muliggjør detaljert maskindiagnose.
 
Mer informasjon: www.eaton.eu

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne