www.engineering-norge.com
EATON

De nye PowerXL frekvensomformerne fra Eaton er brukervennlige, effektive og robuste

Den diversifiserte industriprodusenten Eaton Corporation lanserer i disse dager de nye PowerXL frekvensomformerne i en størrelse opp til 250 kW. Moduler med kontakter gjør at PowerXL frekvensomformere hurtig og enkelt kan tilkobles Eaton's SmartWire-DT enheter og kommunikasjonsteknologi og tar fullstendig bort behovet for strømkobling av konvensjonell kontrollkrets. De nye PowerXL frekvensomformerne gir dermed brukere fra maskinbyggersektoren, såvel som fra materialbehandling og byggetjenestesektorene en løsning som er lett å installere, og som er både operatørvennlig og energibesparende for applikasjoner med pumper, vifter, transportørbelter, kraner, maskiner med opprullingsfunksjon, kompressorer eller heiser.

De nye PowerXL frekvensomformerne fra Eaton er brukervennlige, effektive og robuste
Den nye PowerXL frekvensomformerserien består for tiden av to modeller: DC1 kompakt og DA1 avansert. DC1 er den grunnleggende modellen som dekker klassifiseringer fra 0,37 til 11 kW, og som ble utviklet for bruk der robust design, tilgjengelighet og universell funksjonalitet er hovedkravet. DA1 serien er utformet for klassifiseringer fra 0,75 kW til 250 kW, og er egnet til de mest utfordrende løsningene som krever høy ytelse. PowerXL frekvensomformere har også forskjellig åpen- og lukket-loopkontroll metoder. DC1 kontrollerer motoren med U/f egenskaper og gir også et økt omdreiningsmoment. PowerXL frekvensomformere kan på denne måten kjøre motorene ved 150% av klassifikasjonen for 60 s og ved 175% for 2 s. DA1 modellene gir i tillegg brukeren muligheten til sensorløs vektorkontroll (SLV) såvel som lukket loopkontroll (CLV). I sensorløs vektormodus kan DA1 også bevege seg fra de øvrige med et 200 % omdreiningsmoment uten bruk av en encoder. DA1 serien er utstyrt med logisk programmerbar funksjonalitet og tilbyr i tillegg til en standard integrert PID kontroll, muligheten for gode løsninger for forskjellige applikasjoner som kraner, heiser, maskiner med opprullingfunksjoner og kompressorer.

Brukervennligheten var hovedmålsetningen under utviklingen. Selvforklarende typekoder, autojusteringsfunksjonalitet og lettvint parametersetting (med kun 14 standardparametere) forenkler konfigureringen og innkjøringsfasen. Ved siden av programmering via taster på enheten eller alternativt via en PC, kan brukeren kopiere parameterinnstillingene fra en enhet til en annen hurtig og enkelt ved bruk av en Bluetooth PC enhet med RJ45 grensesnitt.

PowerXL frekvensomformere kommer som standard med Modbus RTU og CANopen feltbussystem. Brukeren kan lett koble seg til andre feltbussytem som Profibus, Profinet, DeviceNet, EthernetIP, EtherCat, Modbus TCP og BACnet via feltbusmoduler. Som et alternativ til feltbustilkobling, kan PowerXL variable frekvensomformere også bygges inn kommunikasjonssystemet SmartWire-DT. Dette muliggjør ikke bare parameterisering av PowerXL frekvensomformere sentralt via SmartWire-DT grensesnittet, men også muligheten til å kunne sende dem kontrollkommandoer og til å kunne lese diagnostikkdata fra dem. Enheten kan også kontrolleres via PROFIdriv-profilen som muliggjør bruk av hele funksjonsspekteret for PowerXL frekvensomformere.

Med fokus på energieffektivitet, støtter DA1 serien både standard trefas motorer som normalt følger gjeldende IE2 og IE3 standarder, såvel som de høyeffektive permanente magnetmotorene som er utviklet for framtidig IE4 standard. Enhetene har også en energioptimalisererfunksjon som automatisk reduserer motorspenningen for lette belastninger.

PowerXL frekvensinverterere yter full strømstyrke opp til omgivelsestemperaturer på 50°C (IP20). Eaton leverer også DA1 modeller opp til160 kW med beskyttelse på IP55. Alle enhetene leveres med internasjonale standarder (CE, cUL, UL, C-Tick, Gost-R, RoHS, DNV) og med énfas og trefas strøminntak på 115 V, 230 V og 400/480 V er de ideelle for global bruk.

Mer informasjon: www.eaton.no – moeller-serien.
Mer info: www.eaton.eu
Bilde nr.: PowerXL_DC1.jpg
Område: Den nye PowerXL frekvensomformerne fra Eaton består av DC1 Compact modell (0,37 til 11 kW) såvel som DA1 Advanced Machinery Drive (0,75 kW til 250 kW) og kan integreres via innpluggingsmoduler direkte i Eaton's SmartWire-DT koblinger og kommunikasjonssystem.
Nøkkelord: Driver ingerniørutvikling, PowerXL variable frekvensdrivere, SmartWire-DT, Lean Solutions, pumper, vifter, transportørbelter, kraner, heiser, opprullingsmaskiner, kompressorer, brukervennlig, energieffektiv

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne