www.engineering-norge.com
EPLAN

Eplan Fluid Professional: integrert ingeniørarbeid med mekanisk systemkonstruksjon

Løsningleverandøren Eplan presenterer forbedret væskeprogramvare som nå også kan integreres i MCAD-arbeidsflyten. 3D-data, væskesymboler og elektrisk aktivering vil kobles direkte til delelistene og de tekniske spesifikasjonene til fremtidens utstyr i Eplan Fluid Professional. Brukere vil kunne ta fordel av tverrfaglig ingeniørarbeid og lavere planleggings- og dokumentasjonskostnader. Væskeingeniørens ekspertise i det samlede prosjektet vil samtidig øke.

Eplan Fluid Professional: integrert ingeniørarbeid med mekanisk systemkonstruksjon
Eplan Fluid Professional kombinerer utprøvd væskesystem planlegging og ny 3D-teknologi. Komponenter som har blitt plassert i væske-koblingsskjemaet, slik som ventiler eller sylindre, kan monteres i 3D og plasseres på utklippstavler med en enkel metode som likner LEGO-prinsippet. Eplan eTouch-teknologien gir automatisk genererte plukk-opp-punkter for hvert komponent som derfor gjør det mulig å sette opp væske-koblingsskjema raskt og enkelt. Brukere behøver ikke avansert 3D-kunnskap og 2D-avledningene og produksjonstegningene lages automatisk som en del av dokumentasjonen. Verdifull produksjonsinformasjon er derfor tilgjengelig tidlig i prosessen - slik som krevd installasjonsplass, antallet drillhull eller slangelengder.

Kontrollert arbeidsflyt med Step-grensesnitt
En av de nye hovedfunksjonene er integrasjon inn i den eksisterende arbeidsflyten til mekanisk systemdesign. Mens 3D-modellen er designet i ethvert MCAD-system (for eksempel Autodesk Inventor), kan et installasjonsområde defineres der for de pneumatiske komponentene og deres hoved trykklufttilførsel og eksporteres til Eplan Fluid Professional med et Step-grensesnitt. Væskeingeniøren planlegger så komponentvalget og deres koblinger med direkte lenker til elektroteknikken. Automatisk genererte delelister og slangelister er øyeblikkelig tilgjengelige. Hvis væskeingeniøren for eksempel importerer en installasjonsplate kan de plassere de planlagte komponentene i det tiltenkte installasjonsområdet i et koblingsskjema med dra og slipp og montere det direkte i 3D. Produksjonsinformasjonen lages med dimensjonering, slik som for den pneumatiske vedlikeholdsenhetens sikringsklemmer. Væskeingeniøren tar så resultatet tilbake til inventarmodellen for den samlede maskinen med bruk av Step-grensesnitt - inkludert komponent nummerering.

Standardisering forenkler prosessen
Væskeingeniører kan standardisere sin planlegging med Eplan Fluid og lagre og gjenbruke ofte brukte undersystemer i form av makroer direkte i sin planlegging. Spesialistkunnskap blir derfor beholdt og kan hentes til enhver tid. Dette gir raskere planlegging og beskytter kvaliteten over alle disipliner. Sammen med elektrisk planlegging gir arbeidsflyten også muligheten til å unngå feil, særlig når en ser på de stadig mer komplekse mekatroniske komponentene slik som ventiløyer. Kunnskapen til væskeingeniøren blir derfor brukt der den behøves under valget og dimensjoneringen av komponenter, deres væskesystem-koblinger og deres riktige plassering. Aspekter slik som slangelengder, varmeutvikling, energieffektivitet, mekatronisk samspill og redusering av installasjonsplass kan tidlig kalkuleres i denne multi-disiplin arbeidsflyten.

Oppsummering:
Planleggerens fordeler er åpenbare: 3D-data, væskesymboler og elektrisk aktivering er koblet direkte til delelistene og de tekniske spesifikasjonene til utstyret. Resultatet: planleggings- og dokumentasjonskostnader er redusert.

Bilder
fluid_EN.png:
Enkel 3D planlegging i Eplan Fluid Professional med eTouch-teknologi.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne