www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Systemintegrasjon gjort lett for kinesisk undergrunnsbane

Hvordan Guangzhou Metrolinje i Kina koblet forskjellig overvåkningsutstyr til ControlNet med å bruke løsninger fra Rockwell Automation og Anybus Communicator fra HMS Industrial Networks.

Systemintegrasjon gjort lett for kinesisk undergrunnsbane

Guangzhou Metrolinje 5 går 40 kilometer fra øst til vest igjennom Guangzhou-by. Linjen har 24 stasjoner og har kapasitet for å transportere utrolige 50 millioner passasjerer per dag.

Som alle moderne undergrunnsbaner, har Guangzhou Metrolinje 5 et omfattende overvåkningssystem som overser ventilasjon, klimaanlegg, vannforsyning, avløp, heiser osv.

En del av overvåkningssystemet er det såkalte "BAS-systemet" — et PLC-basert system som kobler et betraktelig antall av overvåkningsenheter og undersystemer. Siden mange av disse enhetene og undersystemene er basert på forskjellige protokoller, hadde Guangzhou Metro behov for å finne en løsning som kunne tillate kommunikasjon mellom disse forskjellige enhetene og BAS-systemet. De fant at serie-gatewayen Anybus Communicator var det rette produktet for jobben.

Utfordringen
Guangzhou Metrolinje 5 systemet har mange punkter med store volum av data. Det omfattende overvåkningssystemet har tilsammen ca. 210 000 I/O punkter. Det totale prosjektet ble beregnet til å inneholde 280 000 punkter, hvor derav 70 000 punkter var allokerte til BAS-systemet. Systemintegrasjonen krevde derfor veldig mye arbeid og tidsfristene var stramme - 24 stasjoner skulle åpnes samtidig. Så mange stasjoner hadde faktisk aldri blitt åpnet samtidig i landet.

BAS-systemet ble implementert en måned før Guangzhou Metrolinje 5 ble vellykket igangsatt. Systemintegrasjonen ble utført av Beijing baserte HollySys Automation Technologies. Prosjektlederen, herr Zhao Feng, sa det følgende da han offisielt åpnet systemet for bruk:

"Hvert av undersystemene går igjennom Anybus serie-gatewayen for å få tilgang til BAS-systemet. Dette tillot overvåkning og forbindelse mellom mekanisk/elektrisk utstyr og systemer. Over det hele, forbedret Anybus serie-gatewayen overvåkningsegenskapene over elektrisk og mekanisk utstyr på undergrunnsbanen og forbedret sikkerhet og stabilitet."

Om Anybus Communicator
Anybus Communicator er en familie av protokollomformere som kobler industrielle enheter til alle de største industrielle nettverkene (PROFIBUS, PROFINET, DeviceNet, EtherNet/IP, ControlNet, Modbus, CC-Link osv.). Communicator er i stand til å konvertere nesten alle standard og brukerspesifikke proprietære protokoller uten behov for å endre maskinvare eller programvare. Koblingen konfigureres i en PC-basert konfigurasjonsprogramvare uten behov for programmering.

Illustrasjon:
Guangzhou Metro og HMSs Anybus Communicator ControlNet for ControlNet.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne