www.engineering-norge.com
EPLAN

EEC One: En enkel start i automasjon

Eksperter er enige: Den virkelige potensielle innsparingen i ingeniørarbeid ligger i automasjon og standardisering. Det nye EPLAN Engineering Center One stenger store gap som ofte eksisterer mellom konvensjonelt og mekatronisk ingeniørarbeid. Forhåndsdefinerte standarder slik som makroer eller verdisett kan automatisk kombineres til et diagram gjennom MS Excel. Løsningsleverandør EPLAN vil presentere sin nye utvikling på dette årets Hanover messe.

EEC One: En enkel start i automasjon

Eplan programvare og tjeneste på Hanover messen.
Digital Factory: Hall 7 / Stand D18

Flyttingen av Digital Factory til Hall 7 var ikke den eneste overraskelsen i forkant av Hanover messen i år. EPLAN overrasket også bransjen med å annonsere det nye EPLAN Engineering Center One, forkortet, EEC One. Systemet er en avgjørende bygningsblokk i en konsistent automasjonsstrategi som hjelper selskaper hvert steg på veien fra introduksjonen av CAE-programvare via standardisering og automasjon til mekatronisk ingeniørarbeid. Basert på MS Excel, tillater det automatisk generering av elektriske- og væskediagrammer.

Et solid fundament
Designeren kan allerede begynne med automasjon når EPLAN-plattformen brukes. I CAE-systemet kan prosjektmaler, delvise kretser (makroer) eller rapporter struktureres. Så snart standarder slik som verdisett av en motorutgang eller terminaler som brukes har blitt definert, kommer EEC One inn i bildet. Individuelt utviklede prosjektstandarder kan kombineres i regnearkform via et MS Excel brukergrensesnitt. Valg blir gjort lettere med den integrerte makro-forhåndsvisningen, som behagelig viser varianter. De valgte makroene kan integreres i regnearket ved å dra og slippe. Avgjørende praktisk fordel: Makroene inkluderer automatisk sine fritt konfigurerbare parametre i MS Excel brukergrensesnittet. Omfattende tester kan videre skapes i MS Excel - og dermed unngå det tidskrevende arbeidet med å taste inn parametrene manuelt. Designretningslinjene skapt i prosessen forsikrer maksimal gjennomsiktighet og topp kvalitet i diagrammene. Elektriske- eller væskediagrammer kan dermed genereres automatisk med et tastetrykk. Selskaper får tre fordeler fra denne automasjonsstrategien: Standarder skapes en gang i høy kvalitet; regelsett sikrer kunnskapen sentralt og automasjon av dokumentasjonen reduserer ledetider betraktelig.

Mekatronisk ingeniørarbeid
Det som er vellykket i en liten skala fungerer også på en stor skala. Den eksisterende standardiseringen av CAE-data er i dette tilfellet implementert på tvers av disipliner. Med EPLAN Engineering Center som det neste konfigurasjonsnivået, blir de mekaniske-, PLC- eller dokumentasjonsdataene også inkludert i standardiseringen. EEC genererer all dokumentasjon med et tastetrykk. Diagrammer og væskeplaner, mekaniske design, og komplette PLC-programmer. Dette er effekten av en kryssdisiplin-modul som maskinen kan monteres funksjonelt med.

Fordelene er tydelige: All data registreres sentralt i systemet. Alle genererte dokumentasjonselementer er perfekt tilpasset hverandre. Og til slutt, nedstrømsprosesser slik som igangkjøring krever nå veldig få eller ingen videre endringer.

Det endelige utfallet:
Det nye EPLAN Engineering Center One stenger store gap som ofte eksisterte mellom konvensjonellt og mekatronisk ingeniørarbeid. På basis av denne nye konsistente automasjonsstrategien, blir selskaper hjulpet med hvert steg på veien fra innføringen av CAE-programvare til mekatronisk ingeniørarbeid.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne