www.engineering-norge.com
EPLAN

Utvikling med Automation Studio og EPLAN Electric P8

Tradisjonelt har mekaniske-, elektriske- og programvareelementer vært nøye adskilt og utviklet i en fast rekkefølge. I dag er disse disiplinene sammensatt i en mer integrert mekatronisk fremgangsmåte. Dette legger ikke bare grunnlag for en mer effektiv parallell utvikling, men forenkler også koordinasjon mellom mekaniske-, elektriske-, og programvare ingeniører. Det er derfor at B&R integrerer eksisterende ekspertverktøy inn i utviklingsplattformen Automation Studio via grensesnitt som forsikrer full gjennomsiktighet og funksjonalitet. Automation Studio tilbyr alle funksjonene som er nødvendige for å utvikle og konfigurere en automasjonsløsning – slik som løsninger for å utvikle kontroll og HMI-applikasjoner, koble sammen bevegelsestyringskomponenter, sikkerhetsteknologi og mye mer. Ekspertverktøy integreres via åpne, gjennomsiktige grensesnitt for å gi spesialisert funksjonalitet – slik som EPLAN Electric P8 for elektrisk planlegging.

Utvikling med Automation Studio og EPLAN Electric P8
Sømløs integrasjon forenkler parallell utvikling
Den sømløse integrasjonen mellom EPLAN Electric P8 og Automation Studio tillater at utviklingen utføres i parallelle prosesser. "Våre brukere kan lett overføre maskinvarekonfigurasjoner og I/O-kartleggingstabeller fra B&R Automation Studio, noe som reduserer tid og kostnader forbundet med utvikling ved å unngå unødvendige repetisjoner av inntasting og overflødig arbeidsflyt" forklarer Rainer Burgard, key account manager hos EPLAN. Det kan ikke bli lettere for de involverte ingeniørene å jobbe med disse to verktøyene. Før måtte maskinvarekonfigurasjonene stilles inn manuelt innenfor automasjonsmiljøet, selv om det allerede eksisterte i sin helhet i ECAD-verktøyet. Med Automation Studio og EPLAN Electric P8 kan ingeniører generere både maskinvaretreet og I/O-kartleggingstabeller ved å trykke på en knapp. De tilsvarende prosessvariablene blir justert og slått sammen automatisk med eksisterende variabler direkte inn i Automation Studio. En intelligent sammenlikningsfunksjon gir en klar oversikt over hvilke komponenter som ble konfigurert i Automation Studio maskinvaretreet og hvilke B&R komponenter som brukes i den elektriske planen. Brukeren kan så synkronisere prosjektene med et par museklikk. B&R gir alle EPLAN-makroer som behøves for å imøtekomme de forskjellige maskinvarekomponentene.

Synkronisering igjennom "round-trip engineering"
Intelligente import- og eksportmekanismer strømlinjeformer daglig arbeidsflyt når en bruker flere programvareverktøy. B&R og EPLAN går allikevel et steg videre, med å bruke "round-trip engineering" for å fullstendig synkronisere det elektriske plan- og automasjonsprosjektet og for å forsikre at begge prosjekter alltid er oppdatert. Fordelene er klare: "Automatisk datautveksling forhindrer feil som ellers kan forekomme i løpet av tverrfaglig kommunikasjon, noe som derved forbedrer kvaliteten på sluttproduktet. Dette bidrar til å redusere vedlikeholdskostnader senere i systemets levetid" forklarer Heinz Furnschuss, som er teknisk sjef ved B&R og ansvarlig for utvikling av EPLAN grensesnittet. "Endringer kan gjøres raskere, enklere og rimeligere siden systemets dokumentasjon og programvare alltid er oppdatert og synkronisert."

Den neste generasjon av mekatroniske verktøy
Feltene innenfor mekanisk-, elektrisk-, og programvareutvikling er i ferd med å bli sammenvevd i jakten på optimal effektivitet. Som et resultat av dette er det et stort behov for å revurdere konvensjonelle metoder i forbindelse med utviklingsverktøy. Før stod verktøyene alene, uten noen mulighet for kommunikasjon med hverandre, men igjennom enkle import/eksport funksjoner vil fremtidige generasjoner kommunisere gjennomsiktig på tvers av åpne grensesnitt ved å bruke intelligente synkroniseringsmekanismer. Dette er det viktigste steget for maskinprodusenter for å mestre tverrfaglig utvikling og for å betraktelig redusere tid og kostnader.

Innenfor feltene for elektrisk design og automasjon har B&R og EPLAN satt et imponerende eksempel for hvordan to utviklingsverktøy kan arbeide i sammen i harmoni - noe som har blitt muliggjort av et nøye gjennomtenkt konsept og nært samarbeid mellom de to selskapene.

Høydepunkter:

-Maskinvarekonfigurasjoner importert direkte fra EPLAN Electric P8

-Automatisk innretting av I/O kartleggingsdata

-Konsistent prosjektsynkronisering ved hjelp av "round-trip engineering"

Om forfatteren:

Philipp Wallner har doktorgrad i elektrisk ingeniørvitenskap med fokus på prosessautomasjon fra Graz Tekniske Universitet og er systemarkitekt ansvarlig for strategisk programvareutvikling ved B&R.

Illustrasjoner:

BR1.jpeg: Nært samarbeid mellom B&R og EPLAN, i sammen med et vel gjennomtenkt konsept forsikrer en optimal utviklingseffektivitet.

BR2.jpeg: Det elektriske plan- og automasjonsprosjektet er fullstendig synkronisert og alltid oppdatert takket være "round-trip engineering" egenskaper.

Kontakt

B+R Automation
Dipl.-Ing. Philipp H. F. Wallner, MBA
System arkitekt
Tlf.: +43 7748 6586 4119
e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
B&R Headquarters
B&R Strasse 1
5142 Eggelsberg

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne