www.engineering-norge.com
EPLAN

Rask leveranse: Optimert forvaltning av deler holder produksjonen i rute

Fischcon PV, den nederlandske produsenten av spesiallagde hydraulikkpakker og brannslukningssystemer for bruk innenfor olje- og gassutvinning, fant ut at ved å lage en enkel gjennomsiktig prosess for å styre innkjøpet av autoriserte komponenter akselererte dette ordregjennomføring og ga mange kundefordeler.

Rask leveranse: Optimert forvaltning av deler holder produksjonen i rute
Sentralisert delearkiv
Det å bestille store komponenter slik som motorer eller pumper krever ofte betydelig ledetid. Produksjonen kan ikke påbegynnes før alle komponentene er på plass. Enhver betydelig produksjonsforsinkelse utsetter selskapet for sanksjoner. Sentralt i selskapets strømlinjeformede innkjøpsstrategi står det en sentralisert komponentdatabase som ble bygd for to år siden i det mekaniske PDM-systemet som brukes av deres mekaniske ingeniører. Fischcons elektriske ingeniører jobber med EPLAN Ved å installere et grensesnitt lagd av EPLAN opprettet de en toveis EPLAN/PDM kobling slik at de kunne få tilgang til databasen. Som et resultat av dette er komponentforvaltningen tilgjengelig for alle avdelinger.

Det å koble EPLAN, ERP og PDM sparer tid og reduserer feil
Ved å bruke dette integrerte systemet for å bestille de riktige materialene så tidlig som mulig begynte Fischcon å levere bestillinger raskere, med mye mindre risiko for design- eller innkjøpsfeil. Ingeniørsjefen Pascal van der Jagt sier: "Koblingen mellom ERP, PDM og EPLAN forhindrer feilkommunikasjon og unødvendig papirmølle," " Vi kan straks se om alle de nødvendige delene er tilgjengelige. Feilbestilling er nesten umulig." Databasen inneholder rundt 15 000 komponenter. Når vi oppfyller en ordre dekker en enkelt sammensatt materialliste alt fra den minste bolten til dieselmotoren eller motoren istedet for enkelte lister for hver enkelte ingeniørdisiplin. Med å jobbe ut i fra en materialliste kan innkjøp se og feilsøke forsinkelser før de blir alvorlige.

Aktiv styring lønner seg
Databasen styres aktivt, noe som er verdt kostnaden, sier van der Jagt. Dette forsikrer at all komponentdata er nøyaktig, oppdatert og i standard format. Sentralisering gjorde det også mulig å koble komponentforvaltning til endringsforvaltning. Van der Jagt sier: "Så snart vi krever en designendring kan vi automatisk kansellerer en ordre og bestille de riktige erstatningene," "dette gir oss enorme tidsbesparelser."

Strømlinjedesign av rør- og instrumentdiagram oppsett i EPLAN, PPE
For litt over et år siden begynte selskapet å bruke EPLAN PPE til å standardisere og akselerere utformingen av rør- og instrumentdiagrammer, noe som også betydde raskere kundegodkjenning og komponentbestillinger. Vi kan redusere behandlingstiden betraktelig, sier van der Jagt: "Så snart rør- og instrumentdiagrammet er godkjent av klienten gjenstår det kun et lite steg for å fullføre en full utstyrs- instrument- og rørliste. Vi kan bestille hovedkomponentene raskere."

Standardisert komponentadministrasjon er en vinn-vinn situasjon
Fischcon kan i dag generere nøyaktige prosjekttilbud raskere og tilby kunder dokumenter i et konsistent format, enten det gjelder rør- og instrumentdiagrammer, utstyrslister, utstyr, instrument- og rørlister eller den omfattende dokumentasjonen som følger den ferdige jobben.

Fordelene av sentralisert komponentadministrasjon inkluderer betydelige økonomiske innsparinger for selskapet. For et av deres større systemer har det redusert tiden det tar å fullføre ordre med rundt 500 timer per enhet, en forbedring på 20% som betyr en årlig besparelse på rundt € 150 000.

Illustrasjoner:

Fil: Spuitwagens.jpg
Illustrasjon: Test av brannslukningssystem i Rotterdam havn.

Fil: Spuitwagens:staand_beeld.jpg
Illustrasjon: Test av brannslukningssystem i Rotterdam havn.

Fil: Blauwe_box.jpg
Illustrasjon: 3D ingeniørdesign av en hydraulisk kraftpakke.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne