www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Tusenvis av gearmotorer sikrer effektiv bagasjehåndtering ved flyplassen i Frankfurt

Frankfurt flyplass forventer en stor volumsøkning både innen frakt og passasjetrafikk. Den nye rullebanen har nettopp blitt satt inn i drift, en ny terminal er under planlegging, og høsten 2012 åpner den nye A-Pluss piren. Dette vil øke antallet av A380 fly som skal lastes og losses samtidig. For å opprettholde lastetiden av bagasje på under 45 minutter, selv med trafikkøkningen og strengere sikkerhetsregler, kreves en effektiv og svært pålitelig håndteringsteknologi. Det omfattende bagasjebehandlingssystemet ved den nye piren som leveres av BEUMER-gruppen, drives av gearmotorer fra NORD DRIVESYSTEMS.

Tusenvis av gearmotorer sikrer effektiv bagasjehåndtering ved flyplassen i Frankfurt
A380 tilbyr flere seter og mer lasteplass enn noen andre kommersielle fly og de er perfekt for langdistanseflyvinger. Derfor kommer de til å bli fremtidens foretrukne transportmetode. Flyplasser med den nødvendige infrastrukturen på plass vil være en forutseting for at disse flyene skal kunne lande.

Raskt anlegg for bagasjebehandling
Frankfurt flyplass betjener for øyeblikket opp til ti av disse store fly samtidig. Den nye A-pluss piren vil øke dette antallet med syv og vil alternativt kunne gi nok plass til å behandle flere mindre fly. Intralogistikk-leverandøren BEUMER bygger det nye bagasjetransportsystemet som er mer en syv kilometer langt og som vil kobles til det eksisterende systemet i løpet av 2012. Transportbåndteknologien må være i stand til å transportere bagasjen til riktig sted på mindre enn 45 minutter. NORD DRIVESYSTEMS har installert mer enn 1700 gearmotorer i det omfattende systemet med over 2000 transportbåndselementer.På grunn av nytt design og ny konstruksjon, kan fysisk små drifter brukes på mange steder, noe som fører til lavere installasjons- og driftskostnader. Drivstørrelser har samtidig blitt avstemt så langt som mulig og antallet varianter som anvendes har blitt redusert for å forbedre logistikken og redusere antallet lagerførte reservedeler, noe som dermed gir bedre kostnadseffektivitet. Enklere vedlikehold og reparasjon sikres også: de utskiftbare driftene er kun festet med noen få skruer og en enkel elektrisk kobling og de kan byttes ut i løpet av meget kort tid. "For dette prosjektet satte NORD i sammen et team av selgere, ingeniører, og mennesker med kunnskap om logistikk som alltid var tilgjengelige for oss og som raskt besvarte problemstillinger som dukket opp ", sier Klaus Ruhe, prosjektleder ved BEUMER.

Effektivt designede gearmotorer
Motorenes ytelse varierer mellom 0,55 og 3 kW. Alle motorer på 0,75 kW og høyere er IE2-modeller som, for transportbånd, tilbyr en høyere effektivitet og bruker mindre energi enn de driftene som tidligere ofte ble brukt i effektivtetsklassen EFF2 (når klassifisert som IE1). For å kunne implementere direktivet for økodesign bruker NORD metall av meget høy kvalitet med mindre tap og mer aktivt materiale i statoren. I tillegg har kopperfyllingene i statorsporene blitt økt og viklingsstrukturen er optimalisert. I noen tilfeller er det mulig å installere mindre motorer enn det før var mulig på grunn av høyere kraftreserver. Avhengig av motorstørrelsen kan noen modeller operere ved opp til 150 % av nominell kapasitet og samtidig opprettholde høy effektivitet. Sammenlignet med tidligere modeller har IE2-type motorene høyere oppstarts og nedbremsings moment og utvikler mindre spillvarme.

Ekspertise innen gear produksjon
Gearenhetene som brukes for hastighetsjustering i anlegget er for det meste SK9012.1 vinkel tannhjulsgear, supplert med et antall av SK372.1 rette tannhjulsgear. Rundt halvparten av drivenhetene er utstyrt med bremser. NORD er ikke kun en storleverandør av gearmotorer og -løsninger, men kan også skilte med et stort utvalg av andre relaterte produkter inkludert motorer, omformere og girdeler - fra deksler og aksler til pinjonger og snekker. Gearene er produsert etter UNICASE-prinsippet som ble innført av NORD i 1981. Uten sveisede sømmer, skruefester, eller forseglede overflater, de helstøpte husene med integrerte aksellagringer tilbyr maksimal styrke og forsikrer utmerket motstand mot radielle og aksiale belastninger. For å forbedre nøyaktighet og unngå slitasje er alle lageroverflatene bearbeidet i en operasjon. Gearenhetene har derfor ikke kun en lengre levetid enn konvensjonelt produserte modeller, men de er også meget stillegående.

Frankf1,jpeg: Smart montasje , krever lite plass samtidig som gearmotorene er enkelt tilgjengelig.: det fleretasjes bagasjeoppbevaringsanlegget er helautomatisert og tilkoblet til transportarkitekturen.

Frankf2.jpeg: De modulære og utskiftbare NORD-driften garanterer høy operasjonstilgjengelighet over en lang levetid, med et minimalt behov for vedlikehold, lett tilgjengelig og meget enkelt å skifte.

Frankf3.jpeg: Transportbåndsystemene integrerer alle områdene i den fire-etasjes piren.

Tusenvis av gearmotorer sikrer effektiv bagasjehåndtering ved flyplassen i Frankfurt
Tusenvis av gearmotorer sikrer effektiv bagasjehåndtering ved flyplassen i Frankfurt

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne