www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Fjernstyring gjør Eatons UPS-systemer virkelig avbruddsfrie

Bedrifter som datasentre, banker, sykehus og supermarkeder trenger konstant strømtilgang. Ved å implementere en avbruddsfri strømforsyning (UPS) forsikrer disse bedriftene at de alltid har umiddelbar backup i tilfelle strømbrudd. Men hvordan kan du forsikre at backupen alltid er operativ uten å fysisk kontrollere den hver dag? Eaton har funnet en måte ved å bruke fjernstyringsløsingen Netbiter fra HMS Industrial Networks. Den gjør det mulig for Eaton å få tilgang til reelltid data om hver UPS, for å kunne tilby en raskere tjeneste og redusere reisetid.

Fjernstyring gjør Eatons UPS-systemer virkelig avbruddsfrie
"Konstant kontroll over vårt UPS-system er avgjørende for oss og vi følte at det var på tide å finne en enhetlig løsning for fjernstyring på tvers av organisasjonen," sier Fabio Mazza, EMEA Services produktsjef ved Eatons energikvalitetsdivisjon. "Våre serviceteam i Belgia og Luxemburg hadde brukt Netbiter en stund og da vi begynte å sammenlikne de forskjellige fjernstyringsystemene som vi brukte i Eaton virket Netbiter som den mest pålitelige og gjennomførbare løsningen."

Eatons løsning
Eaton bestemte seg for å bruke Netbiter løsningen og tilby denne til sine kunder igjennom en tjeneste som kalles "Eaton SmartQmmunicator." Den fungerer på følgende måte: En Netbiter gateway kobles til UPSen ved å bruke Eatons egne proprietære UPS-kommunikasjonsprotokoll. Den sender data via Ethernet eller GSM/GPRS til Netbiter Argos datasenteret.

Igjennom Netbiter Argos web-grensesnittet har Eaton serviceteamene og deres sluttkunder webtilgang til alle UPS-parametre. Denne informasjonen gir serviceteknikerne en veldig god indikasjon over hva de skal se etter når de besøker kundelokasjonene.

Bart Van der Goten er servicesjef ved Eaton og styrer rundt 350 UPS-enheter i Belgia og Luxembourg. "Den største fordelen er at du har kontroll," sier han. "Kunder som har en bestemt serviceavtale — la oss si at vi trenger å være på lokasjonen innen 4 timer dersom noe skjer — vil ofte ønske å ha en tekniker på stedet umiddelbart. Men siden vi kan logge inn til Netbiter Argos og begynne fjernstyrt feilsøking med en gang kan vi løse problemer raskere og trenger kun å reise ut til kunden når det er absolutt nødvendig.

Bedre kontroll og redusert klimaspor
"Du kan virkelig forbedre måten du styrer dine serviceteam på," fortsetter Fabio Mazza. "Du får en mye bedre kjennskap til dine installasjoner og vet på forhånd hva du skal se etter, noe som er til stor hjelp for en servicetekniker. Du kan også redusere reisetiden til temaet ditt og kutte ned på CO2-utslipp, noe som er veldig viktig for oss."

"Fra mitt synspunkt, som servicesjef, er enkel implementering viktig," legger Bart Van der Goten til. "Siden løsningen er web-basert er det ingen behov for ekstra programvare. Vi kan bruke eksisterende tilkoblinger til Internett ved kundelokasjonene for å få reelltid data, trendanalyser, automatiserte rapporter og meldinger via e-post og SMS."

SmartQmmunicator blir tilbudt som en tilleggstjeneste til Eaton kunder.

Illustrasjoner:
Data sendes til Netbiter Argos ved å bruke Ethernet eller GSM/GPRS.
En SmartQmmunicator (Netbiter) gateway kobles til UPSen ved å bruke Eatons egne proprietære UPS-protokoll.
Serviceteam har tilgang til reelltid statistikker, rapporter og trender igjennom en vanlig nettleser.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne