www.engineering-norge.com
CIAT

NKE utvikler lagerenhet for pumpeapplikasjoner

I samarbeid med en stor pumpeprodusent har NKE utviklet et nytt modulsystem for lagerarrangementene som rasjonaliserer en helt pumpegenerasjon. NKE vil presentere lagerenheten med applikasjonen på Motion, Drive & Automation i Hannover dette året.

NKE utvikler lagerenhet for pumpeapplikasjoner
Den opprinnelige målsetningen var rasjonaliseringen av en hel pumpefamilie. Derfor måtte det utvikles en modul med tolv forskjellige størrelser for faste og ikke-faste lagerposisjoner. En svært viktig forutsetning var å forsikre enkel montering og demontering av lagerenheten på akselen og pumpehuset uten behov for spesielle monteringsinstrumenter. Lagerenheten skulle også beskyttes mot vannskvett og forsikre en vedlikeholdsfri periode på tre år uten tilleggssmøring. NKE lykkes i utviklingen av et lagersystem som bestod av seks komponenter som tilfredsstilte alle kundekravene. Av hele pumpefamilien på 48 forskjellige modeller ble det kun brukt 21 typer forskjellige kulelagere med vinkelkontakt og dype spor.
En spesiell utfordring var utviklingen av lagerenheten for pumpemodellene med høyest ytelse. På den lokaliserte lagerposisjonen ble det brukt par av kulelagere med vinkelkontakt for å motstå høye belastninger og for å garantere et langt serviceliv. Istedet for individuell installering fant NKE en løsning for å montere lagerparene inn i pumpene som hele enheter.
Fordelene med denne nye lagerenheten er lett montering og enkel håndtering på grunn av bruken av en komponent istedet for mange atskilte deler. Dette forenkler også servicen av reservedelene. Takket være smøring med livslang holdbarhet er vedlikeholdet praktisk talt eliminert. Rasjonaliseringen av lagerarrangementene senker også produksjonskostnadene. Dette systemet har blitt så godt mottatt av sluttkundene at NKEs partner planlegger å konvertere alle pumpetyper til dette nye modulsystemet.
Overskrift: NKE lagerenhet med hus for pumpeapplikasjoner

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne