www.engineering-norge.com
EPLAN

Eplan driftssekvensmodul: dokumenterer driftssekvenser bedre

Det er alltid nyttig å kjenne til driftssekvenser, særlig når det gjelder utforming av maskiner og fabrikker og programmeringen av kontrollsystemene deres. ‘Eplan driftssekvens’ dokumenterer nå funksjonstidslinjen til en maskin/fabrikk ved å bruke passende prosessbeskrivelser. Du får valget mellom et funksjonsdiagram eller en GRAFCET-standard. PLC-programmerere vil dra fordel av den sømløse dokumentasjonen. Denne kontrollerer interaksjonen mellom utløsere og sensorer.

Eplan driftssekvensmodul: dokumenterer driftssekvenser bedre
Det har blitt stadig vanskeligere å vise en funksjonell tidslinje for maskiner og fabrikksystemer klart, på grunn av en stadig økende kompleksitet og den mekatroniske interaksjonen mellom underelementer, selv om det er en uunnværlig komponent for planlegging og styring av et kontrollsystem. Eplan presenterer løsningen med 'Eplan driftssekvens´. Den nye Eplan-plattform-modulen omfatter prosessbeskrivelser i den generelle kontrollsystemdokumentasjonen. Programvaren tilbyr forskjellige fleksible måter å beskrive disse driftsprosessene på: hyppig brukte funksjonsdiagrammer og den nye versjonen av GRAFCET-diagrammer (Graphe Fonctionnel de Commande Etapes/Transitions) støttes også. Fordelene er klare: PLC-programmereren mottar betimelig informasjon om de nødvendige utløserne og sensorene og deres ønskede driftsinteraksjon og tidslinje. Den gir verdifull planleggingstid for maskinkontroller og gjør konstruksjonsprosessen raskere. Endringer i planer for elektrisk anlegg og rørsystem kan automatisk bygges inn i prosessbeskrivelsene og dokumenteres perfekt etterpå.

Legg inn verdier - ferdig
Anordningens navigatør vil fra nå av være den sentrale dialoganordningen for å føre Eplan-funksjoner inn i en funksjon eller et GRAFCET-diagram. Det gjør ikke noe om funksjonen alt har blitt lagt inn i skjemaet, eller om den vil bli opprettet som ny anordning. Bare verdiene for tid-/trinnskalaer, og prosessekvensen må legges inn i diagrammet etter plasseringen. De nødvendige skjemaene er lagt ved, og verdiene kan til og med lett legges inn som makroer. De eneste gjenværende manuelle trinnene kommer til å være prosessekvensene med hjelp av grafiske elementer som polylinjer. En automatisk oversettelse til fremmede språk er også tilgjengelig fra begynnelsen av, i tillegg til andre funksjoner som øker kvaliteten i prosessekvensen.

Fleksibilitet for enhver anvendelse
Modulen ´Eplan-driftssekvens´ vil bli tilgjengelig med lanseringen av Eplan Electric P8 2.1 høsten 2011. Det er en del av Eplan Fluid, det andre plattformsystemet, lagt ved leveransen av 2.1. Det gjør ikke noe om rørprogrammet har blitt installert som et individuelt program eller som et tillegg til CAE System P8.

Bakgrunn:
Driftssekvensblader er en viktig komponent i konstruksjonsprosessen og er uunnværlig for oppfølging, planlegging av maskinen og fabrikkontroller. Videre er de ofte påkrevd i kundedokumentasjon (for eksempel billeverandører), for å optimalisere syklustiden til systemet som helhet. Hva gjelder GRAFCET-standarder, er GRAFCET-diagrammer representasjoner av sekvenskontroller, som et spesifikasjonsspråk har blitt laget for iht DIN EN 60848. I dette tilfellet gjelder representasjonen funksjonen til en maskin fra PLC-programmererens synsvinkel, mens funksjonsdiagrammene bare tilbyr en mekanisk visning.

Operational Sequence.jpg: Med lanseringen av ´Eplan-driftssekvens´ kan driftssekvensbladene klart vises som funksjonsdiagrammer, eller som GRAFCET-diagrammer (i henhold til DIN EN 60848).

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne