www.engineering-norge.com
EPLAN

EPLAN Pro Panel 2.1.: Panelutforming XL

Det som begynte med en svært god monteringsutforming i 3D, ble til en integrert "XL-teknologiløsning" for avlukkeutforming. Design, 3D-utforming, produksjon og montering smelter sammen i en integrert løsning – pluss at den blir bedre.

EPLAN Pro Panel 2.1.: Panelutforming XL
Arbeid med avlukkeutforming er utsatt for ekstremt press hva gjelder deadlines og kostnader, noe løsningsleverandøren EPLAN Software & Service hjelper med. Med den nye EPLAN Pro Panel 2.1. høster både automasjonsteknikk, maskinteknikk og fabrikkteknikk fordeler av et teknologisk redskap som krysser faggrenser og som dekker alle fagenes spesifikke krav. Design, 3D-utforming, produksjon og montering smelter sammen til en enhetlig database for en helintegrert løsning. Resultatet er raskere produktutvikling – reduserte kostnader og merverdi.

Enhetlige data – automatisk synkronisering
Integrasjon er nøkkelordet som fører sammen alle deler av EPLAN-plattformen. Anordninger som brukes i konstruksjon av elektrisitets- og rørsystem, kan nå inkorporeres i monteringsutformingen – uten manuell synkronisering. Brukere kan konstruere raskere; vanlige omvendte konstruksjonsoppgaver – dette betyr manuell dataoverføring mellom fagdisipliner, import og eksport og bekreftelse av data - i tillegg til at mange tidkrevende og overflødige trinn, fjernes. I tillegg forhindres mulige feil før tiden under prosjektsammenligninger. Den fulle funksjonaliteten til EPLAN-plattformenes viktigste grunnleggende egenskaper, slik som revisjonskontroll, rettighetsledelse og spesialprogrammering med EPLAN API, kan brukes – og det er langt fra alt: Integrasjonen fortsetter i produksjon, montering og ledningsnett. Direkte dataoverføring til NC-maskiner, ledningslegging og klargjøring av kabler sikrer jevn flyt i arbeidet gjennom hele produktutviklingsprosessen.

Pålitelig konstruksjon – nøyaktig produsert
Fra dynamisk kollisjonskontroll til automatisk kontroll av installasjonsforhold: Programvaren gjør profesjonell 3D-utformingdesign lett – selv for de som ikke gjør dette ofte. Man tar hensyn til relevante produksjonsdata for hull eller utskjæringer i 3D-modellen, og disse kan behandles videre. Den fleksible programvaren gjør at brukerne kan lage både tilknyttede monteringsprogrammer og spesielle øvelsesmaler. Flere praktiske avgjørende fordeler: Produksjonsinformasjon skal bare legges inn én gang når hoveddataene lages - selv for deler med variable lengde, slik som kabelkanaler og monteringsskinner. Komponenter og NC-data skal automatisk bygges inn i denne monteringsutformingen; en sikker vei til raske resultater. Endringer i kabinetter, dører eller monteringsplater overføres lett til det passende produksjonssystemet via et NC-grensesnitt - Steinhauer og Perforex er bare to eksempler på den høye graden av produktintegrering.

Kabler legges raskt

Mer fleksibel 3D-legging av kabler: Nå kan både kabler og ledninger legges i en 3D-monteringsutforming. Den nye standarden i arbeidet gjelder også kabelleggingen: Det å bestemme ledningsnettverk og koblinger blir veldig lett og kan også gjøres uavhengig av virkelige eller virtuelle kabelkanaler. Nye utformingsområder kan videre utvide 3D-leggingens muligheter og også støtte virtuell legging av ledninger i Lütze rammesystemer. Ved hjelp av "ledningshull" kan ledninger og kabler for eksempel legges bak på monteringsplater, skillevegger eller andre deler av avlukker – langs den korteste veien.

Elegant konfigurert, presist dimensjonert
Hvor ville ingeniørkunsten vært uten riktige anordningsdata? Det er der forbindelsen til EPLAN dataport virkelig blir bra – komponentene kan lett overføres fra portalen til anordningslisten eller bygges inn i 3D-monteringsutformingen. Høydepunkt på Hanover Fair: grensesnittet til den splitter nye Rittal Therm 6.1 – den tekniske konfiguratoren for å planlegge og dimensjonere løsninger for varme, kjøling og klimakontroll fra Rittal. En konfigurator bestemmer hvilke Rittal Therm-anordninger som er påkrevd og følger og overfører dem til EPLANs anordningsliste. Resultat: Svært effektiv integrering av klimakontrolløsninger i 3D-monteringsutformingen.

propanel_prof.jpg: Det nye EPLAN Pro Panel støtter hele produksjonsprosessen av avlukket, fra 3D-design til produksjon.
Propanel_wiring.jpg: Ledninger og kabler kan legges automatisk eller interaktivt – inkludert endebehandling av ledningen, lengdebestemmelse og bunting.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne