www.engineering-norge.com
EPLAN

Flere Høydepunkter i Eplan Platform 2.0

Et halvt år har gått siden Eplan Platform 2.0 ble lansert på markedet, men noen av de over 1000 utvidelser er fortsatt ukjent. Det er grunn nok til å undersøke denne store utgivelsen fra overraskende nye perspektiver, og lære om overbevisende og spennende logiske utvidelser for skjematisk fremstilling, revisjonskontroll og språkhåndtering i praksis.

Flere Høydepunkter i Eplan Platform 2.0
Maskindirektivet og høye kvalitetskrav er en del av årsaken til det økende fokuset på overholdelse av standarder og regelverk når du oppretter skjemaer. Eplan Platformens konsistente svar:
standardisering og gjenbruk. Nødvendige identifikatorer og ekstra komponentinformasjon kan nå på en unik måte lagres i delekontrollen. Prikken over i-en for PE og N terminaler: den forespurte ekstra
funksjonsbetegnelsen kan nå lagres direkte på delen. Når designeren benytter en komponent, blir betegnelsen automatisk overført til skjematikken, slik at terminalen blir vist i henhold til standarder - på alle skjematiske sider og uten ekstra arbeid. De automatiske Eplan-funksjonene for nummerering av komponenter hindrer dupliserende enhetsmarkører, og dermed bedre dokumentasjonskvalitet og gir raskere design.

Mer logikk inkludert
Mer kompleks enhetsteknologi krever at kabling må være tydelig skjematisk representert. Det er der Eplan Platform’s potensielle overføring kommer inn i bildet, som nå går utover tilkoplinger som er plassert i den svarte boksen. Ved å tilordne tilkoplingsfarger i henhold til den interne samtrafikk er det betydelig lettere å spore signalet. Starter i design og produksjon og fortsetter hele veien gjennom igangkjøring og vedlikehold. Ekstralogikken finnes også i punktegenskaper, som nå kan inneholde detaljerte spesifikasjoner for visning og konvertering og sågar fullføre tekniske SI-enheter. Det samme gjelder for rapporter og beregninger der viste verdier har blitt standardisert. Eplan sørger for at alle verdier har samme enheter i beregningen - uansett hvordan de ble inngått i skjematikken. Eksakte resultater blir gitt.

Perfekt sporing av endringer
Hvem er ikke kjent med denne situasjonen? Like før prosjektet er ferdig gjøres mange endringer som må være sporbare. Den kraftige revisjonskontrollen i Eplan Platform 2.0 kommer til sin rett her,
og vesentlig påskynder håndteringen av endringene. Ulike typer endringer er tydelig merket med farger og symboler. Alle prosjektmedlemmer kan med et øyekast se om prosjektinformasjon har blitt lagt til, endret eller slettet.
En tabell oppsummerer alle endringer sørger for at alle prosesser kjører problemfritt - i prosjektering og spesielt i produksjonen, igangkjøring og vedlikehold. Det direkte resultatet: raskere å starte opp faser og kortere nedetid for maskinen.

Eplan sentral delehåndtering

Et kostnadseffektivt alternativ: De som lagrer og oppdaterer deledata sentralt, atskilt fra utviklingsarbeid, kan nå bruke Eplan delehåndtering som en egen modul. CPM, forkortelse for "Central Parts Management", er en frittstående versjon som er det enkle alternativ for forretningsavdelinger. Data og komponentinformasjon laget og lagt inn her er tilgjengelig for alle Eplan-brukere. Dette gir enkel, kostnadseffektivt datavedlikehold med full delerhåndteringsfunksjonalitet.

Språkhåndtering
At Eplan er Unicode-kompatibel og designet for 16 forskjellige språk er ikke nytt. Det nye er den innstillingen som tillater brukeren å skille mellom kilde og visningsspråk i et prosjekt. Kilden er språket som teksten ble skrevet på, vanligvis morsmålet. Skjermspråket er det språket som teksten vises i skjematikken - dette kan være på mange språk samtidig. Å skrive inn tekst og arbeide med oversettelser er enda mer gjennomsiktig og det er mye enklere å jobbe med fremmedspråk i design. En avgjørende fordel for global forretningsvirksomhet - både med tanke på tid og kvalitet.

Revisionmanagement EN.jpeg: Den kraftige revisjonskontrollen i Eplan Platform 2.0 gjør at ulike typer endringer er tydelig markert med farger og symboler.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne