www.engineering-norge.com
Tsubaki Kabelschlepp

Kabel- og slangeholdersystemer innen mobil kringkasting

Direktesending uten dødtid

Kabel- og slangeholdersystemer innen mobil kringkasting
Kabel- og slangeholdersystemer produsert av KABELSCHLEPP og installert, for eksempel, i mediabiler for å sørge for pålitelige sendinger. En slik bil for utendørssendinger eller OB-bil, eid av det tyske mediaselskapet Studio Berlin Adlershof og bygd av Thomsons datterselskap Grass Valley, er utstyrt med 30 KABELSCHLEPP kabel- og slangeholdersystemer i serien KC 0650 for å sørge for at hvert eneste fotballmål og alle andre aktuelle begivenheter faktisk kommer på TV-en din.

Studio Berlin eier en HDTV (High Definition Television) –mediabil utstyrt med opp til 25 HD-kameraer, en 4 lags-video-mikser med 62 porter og en lydmiksekonsoll. Dette Studio Berlin-kjøretøyet som heter »OB Unit 6» har en 3-aksels semitrailer og en 2-aksels strømgenerator med en total vekt på 40 tonn så vel som en lengde på 16,5 meter og en høyde på 4 meter. Bilen er 2,55 meter bred i sammentrukket tilstand, sammenlignet med nesten 4,5 meter når delene i den er videt ut.

Denne mediabilen er et fullt utstyrt mobilt fjernsynsstudio. Nye elektroniske komponenter legges hele tiden til og påvirker kabelpakken. HDTV-signalets høyere kringkastingsfrekvens har en avgjørende virkning på kabelsystemet, f.eks skal ikke HDTV-kabler klemmes flate, og må følge spesifikke minimumsbøyeradier.

Utvidbare arbeidsavlukker gir ekstra plass

De omkring 1 meter lange utvidbare sideavlukkene må på en fleksibel måte kobles til baseenheten sammen med datasignal- og strømkablene og kjøleslangene. Grass Valley baserer seg på kabel- og slangeholdere produsert av KABELSCHLEPP for å beskytte kabler og slanger, og har arbeidet på lignende prosjekter sammen med KABELSCHLEPP i flere år. Sammen med KABELSCHLEPPs salgsingeniører har Grass Valley bestemt kabelholdertype, størrelse og bøyeradiuer for sin Studio-Berlin-applikasjon og valgt hybridholderserien KC 0650 med sidebånd av nylon og aluminiumrammestag.

Varitrak KC 0650-holdere med en høyde på det indre hulrommet på 39 mm er tilgjengelige som en hybridkonstruksjon med aluminiumrammestag og sidebånd av nylon forsterket med glassfiber. Holdernes bredde kan skreddersys i trinn på 1 mm. Dette var en viktig salgsfremmende egenskap for Grass-Valleys konstruksjonsteam. På grunn av den store kabelpakken og plassbegrensningen i hulrommets skillevegger, kunne ikke en enste millimeter kastes bort, noe som ville vært tilfelle med større økninger. Holdere i massiv nylon leveres alltid i forhåndsbestemte økningstrinn, slik som 8 mm eller 16 mm. Hybridkonstruksjonen utnyttet bokstavelig talt hver eneste millimeter av hulromskilleveggen.

Varitrak KC-holdere er ekstremt holdbare på grunn av deres trykklåslenker og innkapslede slitebestandige slagsystem. Den optimaliserte holderkontruksjonen omfordeler jevnt skyvende og trekkende krefter på grunn av sine innovative koblinger med ”2-skiveprinsippet”.

Kabelholdersystemer må kunne åpnes og lukkes raskt

En egenskap i de valgte holderne var spesielt viktig for kunden: Fordi kablene blir festet med koblingselementer av forskjellige størrelser, var det umulig å føre disse kablene inn i holderne uten å åpne sporene. Slik er det påkrevd at disse omtrent 2 meter lange kabelholdersystemene enkelt må kunne åpnes og lukkes for å sette inn kabler og slanger. KABELSCHLEPPs holdersystem Varitrak KC gjør nettopp dette. Ved ganske enkelt å vri på eller vri av rammestagene 90 grader, kan kabler og slanger raskt og enkelt legges inn i holderens hulrom og installeres fra enten den innvendige radius eller den utvendige radiusen.

På grunn av begrenset plass legges enkeltholdere innkapslet med en holder montert inne i den andre. Den indre holderen inneholder kabler med en ubetydelig minimumsbøyeradius, mens slanger og kabler med kritiske bøyeradiuser installeres i de ytre holderne. Det ytre sporet med bøyeradius på 175 mm holder, i tillegg til de andre kablene, de ømfintlige Triax-kamerakablene med en diameter på 14 mm. Den indre holderen har en bøyeradius på 115 mm. Totalt 30 kabelholdersystemer må monteres inne i Studio Berlins mediabil på et område som måler omtrent 2,5 x 13 meter: to par holdersystemer ble brukt til lyd, ni par til bildeproduksjon og bildeteknologi og fire par kabelholdersystemer ble brukt til bilder i sakte film.

Disse kabeldiameterne varierer mellom 4,7 mm og 14 mm. I tillegg blir kjøleslanger installert i noen av disse holderne, slik at de, sammen med den påkrevde isolasjonen, tar opp hele hulrommets høyde. For å på en trygg måte lede, beskytte og skille så mange forskjellige kabler og slanger, brukes skilleanordninger til å dele inn holderens hulrom i avlukker vertikalt.

Disse skal overholde veldig høye kvalitetsstandarder og skal lages for å få svært lang holdbarhet. Videre skal man være svært nøye med å lede og beskytte disse kablene for å hindre svikt. Aluminiumsrammestag er perfekt for å vise hvordan KABEL¬SCHLEPP, den pålitelige eksperten innen kabel- og slangeholdersystemer, leverer løsninger for utfordrende applikasjoner.

Bilder

KC_Detail.jpg: Grass Valley valgte KABELSCHLEPPs hybridserie KC 0650 kabelholdere med sidebånd av glassfiberforsterket nylon og kabelvennlige aluminiumsrammestag.

U-Wagen_CloseUp1.jpg: På grunn av plassbegrensning legges to kabelholdersystemer i innkapslet driftsmodus rotert 90 °.

U-Wagen_CloseUp5.jpg: Fullt ut festede kabel- og slangeholdersystemer: visning av den installerte kabel- og slangepakken. Kabler og slanger i varierende størrelser er atskilt av et skillesystem.

U-Wagen.jpg: 40-tonns teknologi: HDTV-mediabilen »OB Unit 6» bygd av Grass Valley og utstyrt med opp til 25 kameraer, en 4 lags-video-mikser med 62 porter og en lydmiksekonsoll.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne