www.engineering-norge.com
HMS Industrial Networks AB

Raskest støtte av PROFIenergy

HMS støtter “det grønne automasjonsinitiativet” til bilprodusentene med lanseringen av en integrert Anybus-CompactCom PROFIenergy kommunikasjonsmodul.

Raskest støtte av PROFIenergy
HMS Industrial Networks annonserer lanseringen av en integrert Profinet kommunikasjonsmodul med integrert PROFIenergy profilserver. Med denne nyheten støtter HMS tiltakene til AIDA-gruppen av bilprodusenter (Audi, BMW, Daimler, Porsche og Volkswagen) om å redusere energiforbruket til produksjonsfabrikkene. Den nye modulen gir produsenter av automasjonsutstyr en rask og enkel måte å integrere energistyringsfunksjonalitet i henhold til PROFIenergy-standard, inn i enhetene. Takket være de standardiserte PROFIenergy-kommandoene, kan en sentralstyringsenhet veksle komplekse automasjonssystemer bestående av automasjonsenheter fra ulike produsenter enkelt og sikkert til standby-modus under produksjonsavbrudd og perioder med stillstand. Dette sparer opptil 40% av den elektriske energien som trengs til produksjonsprosessen og hjelper til å redusere CO2-utslippet.

PROFIenergy-serveren er implementert i firmwaren til the Anybus-CompactCom Profinet IO kommunikasjonsmodul. Modulen oppfører seg som Profinet IO-enhet i henhold til klasse B i Profinet-nettverket og er utstyrt med en rask 2-port switch som tillater Profinet-installasjoner i linjetopologi uten at det er nødvendig med dyre eksterne switcher.
Den integrerte profilserveren håndterer PROFIenergy-kommandoer og parametre i henhold til bruk av saker 1-3 og tilbyr et standardisert hardware- og softwaregrensesnitt mot automasjonsenhetens elektronikk. Dette minimerer utviklingsinnsatsene i automasjonsenheten for fullstendig å etterkomme PROFIenergy-standarden.

Ved å integrere støtte for den nye PROFIenergy CompactCom modulen, får kundene automatisk tilgang til alle store industrinettverk, siden den er en del av Anybus-CompactCom-familien av utskiftbare plug-in kommunikasjonsmoduler – verdens mest fleksible og kosteffektive løsning for å koble enheter til alle store feltbuss- og Industrial Ethernetnettverk som Profibus, DeviceNet, CC-Link, CANopen, Profinet, EtherCAT, Modbus-TCP og Sercos III. CompactCom-moduler brukes som kommunikasjonsgrensesnitt for intelligente automasjonsenheter som drives, HMIer, roboter, invertere, instrumenter og vekter.

Anybus-CompactCom-moduler kommer i en tynn kapsling omtrent på størrelse med et compakt flash-kort. Kjernen i modulen er HMS’ NP30 nettverksmikroprosessor med sin integrerte fast Ethernet-styring og RAM- og Flash-minner for Ethernet/IP-enhetens software. En 2-portswitch sørger for to 100 Mbit/s full duplex Ethernet-grensesnitt med RJ45 konnektorer.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne