www.engineering-norge.com
NORD Drivesystems

Nord Drivesystems installert i Chronoposts største sorteringssenter

Flere enn 1.000 girmotorer fra Nord Drivesystems med desentraliserte frekvensomformere har blitt installert i hovedsorteringssenteret til Chronopost, sør for Paris. De er avgjørende komponenter i sorteringssenteret, som daglig håndterer 170.000 pakker i gjennomsnitt, der hver enkelt skal identifiseres og sendes til riktig lastestasjon på mindre enn tre minutter.

Nord Drivesystems installert i Chronoposts største sorteringssenter
Chronopost har spesialisert seg på levering av ekspresspakker og har 3.500 ansatte over hele verden. Sorteringssenteret Chilly Mazarin, sør for Paris, er hjertet i Chronopost-nettverket. Det er et av de fremste sorteringssentrene i Europa, men en maksimumskapasitet på 30.000 pakker i timen. Mer enn 60 prosent av fransk pakketrafikk håndteres her. Hver eneste dag leverer lastebiler 500 kasser med pakker av alle slag ved mottaksstasjonene. Årets travleste tid er naturligvis desember, da 300.000 pakker skal håndteres. Hver pakke har en maksvekt på 30 kg med størrelse fra 10x100x40 mm opp til 1.200x800x1.000 mm for de største.

Arealbruken i bygningen er optimalisert. Store mengder avansert teknologi er installert i dette 13.000 kvadratmeter store sorteringssenteret, som har 34 mottaksstasjoner og 83 lastestasjoner. Det har et automatisert sorteringssystem i to nivåer, med to sorteringsmaskiner som arbeider langs 650 meter. Digitale kameraer leser automatisk av pakkenes strekkoder på fem sider. Flere enn 1.100 transportbånd fra det Tyske firmaet Budde frakter pakkene gjennom sorteringssenteret. Girmotorene fra Nord Drivesystems brukes til å drive disse transportbåndene, enten med vinkel-tannhjulsgear eller snekkegear. Alle er utstyrt med SK-type desentraliserte frekvensomformere som er montert direkte på elektromotoren. «Løsningen fra Nord, som består av å desentralisere kontrollen over hver motor til motoren selv, har to fordeler. For det første spares plass. Man trenger ikke lenger store skap for elektronikkontroll, noe vi hadde slitt med å få plassert. Kablingen i disse skapene forsvinner også, sammen med tilhørende størrelsesbegrensninger og andre ulemper», sier Mr. Fouquet, service- og vedlikeholdssjef ved Chilly-Mazarin og Roissy sorteringssenter.

Girmotoren kommuniserer via en Profibus med en PLS som igjen sender informasjonen videre til kontrollsenteret. Korrekt kontroll og synkronisering av Nord Drivesystems er et nøkkelkrav fordi hver pakke må behandles, det vil si indentifiseres og sendes til riktig lastestasjon, på mindre enn tre minutter. Hver pakke registreres i starten av linjen og spores steg for steg langs sorteringslinjen. Det er opptil tre innlastingspunkter på en transportbåndlinje. På samme måte kan en sorteringsmaskin ha opptil fire innlastingspunkter. Dersom et etterslep registreres ved en lastestasjon, er det også mulig og senke båndhastigheten slik at båndene fungerer som et lagersenter og «trafikkstans» unngås.

Den nye serien SK200E frekvensomformere fra Nord Drivesystems har blitt designet for direkte montering på motorterminalboksen, slik at driveenhetene er fullt integrert. De har et antall grunnleggende funksjoner som open-loop vektor kontroll, en integrert bremsechopper og en elektromagnetisk bremsekontroll. Videre behandler de signaler fra en inkrementell enkoder og en integrert «POSICON» akseposisjoneringsfunksjon.

«Vi ønsker bare å benytte Nord Drivesystems ved dette sorteringssenteret. I tillegg til den tekniske kvaliteten er vi fornøyde med fleksibiliteten og servicen selskapet tilbyr. Det er svært enkelt å oppnå kontakt med en teknisk ingeniør, og når vi har et problem, kan de være på plass på under 48 timer. Selv om en girmotor sjelden havarerer, har vi en fast beholdning av ekstradeler slik at vi kan bytte ut defekte enheter raskt», sier Mr. Fouquet.

Målene for 2011 er spesielt ambisiøse, siden man tar sikte på øke til et gjennomsnitt på 200.000 pakker per dag. Det er en økning på 20 prosent. For å oppnå dette må anlegget utvides. Dette vil gjøre det mulig å fjerne pakkesortering og komprimeringsutstyr fra selve sorteringssenteret. Den ekstra plassen vil gjøre det mulig å frigjøre lastestasjonene og øke gjennomstrømningen.

Bilder:
Chronopost1.jpeg: Flere enn 170.000 pakker sorteres hver dag.
Chronopost2.jpeg: Hvert transportbånd har en Nord girmotor med desentralisert hastighetskontroll.
Chronopost3.jpeg: Opptil tre innmatingspunkter er tilgjengelige på et transportbånd.
Chronopost4.jpeg: Flere enn 1.100 girmotorer fra Nord Drivesystems er installert i sorteringssenteret.
Chronopost5.jpeg: Pakkene sendes automatisk til riktig lastestasjon.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne