www.engineering-norge.com
LEROY-SOMER

DYNEO® LSRPM Serien

LSRPM er en serie synkronmotorer med permanente magneter som inngår i den patenterte teknologien fra Leroy-Somer. Det innovative designet til magnetrotoren øker effektiviteten med nesten 10 prosent til nivåer nær 98 prosent. Størrelsen er redusert med 50 prosent. Denne type motor er beregnet for applikasjoner som har kontinuerlig høyt strømforbruk. Dette betyr at i mange tilfeller vil investeringskostnaden tjenes inn igjen på under ett år ved å bytte ut asynkrone motorer med LSRPM motorer. Siden motorer står for mer enn 70 prosent av strømforbruket i industrien vil den nye LSRPM-produktlinjen også bidra til den essensielle målsettingen om å redusere CO2-utslippene.

DYNEO® LSRPM Serien
Meget effektiv og kompakt
Bruk av variable hastigheter og optimalisering av mekaniske systemer er viktigste vei å gå for å oppnå maksimale besparelser. LSRPM er en del av DYNEO®-sortimentet. Som banebrytende og kommersielt tilgjengelig teknologi for variabelt motorturtall, samler dette sortimentet alle Leroy-Somers løsninger innenfor variable hastighetskontroller og synkronmotorer med permanente magneter.

Utførelsen av LSRPM er basert på ringmagnet-rotorteknologi patentert av Leroy-Somer. Ved å redusere rotortap oppnår denne teknologien omtrent 98 prosent effekt og øker energi/vekt forholdet til motoren. Denne fordelen gjør seg ikke bare gjeldende ved nominelt motorturtall, men er større ved hastigheter under nominelt motorturtall, og som definitivt er tilfelle ved applikasjoner med variable motorturtall.

Sammenlikning med konvensjonelle motorer avhenger av applikasjonen. I et spesifikt tilfelle med en skruekompressor, opprinnelig styrt med variabel hastighetskontrollsystem basert på en 2-polet asynkron motor med IP23 beskyttelse, akselhøyde 315 mm og effekt 280 kW, er effekten med variabel hastighetskontroll 92,7 prosent. DYNEO®-løsningen med en 260 kW (uten derating) LSRPM 280 MD synkronmotor med permanent magnet oppnår en effekt på 97,6 prosent i et hastighetsområde fra 0 til 3000 min-1. Energibesparelsene er mer enn 4000 / år og vekten av motoren er redusert fra 900 til 380 kg. Investeringen betaler seg på mindre enn 12 måneder, sammenliknet med en konvensjonell løsning.
De mekaniske systemene ved LSRPM-serien har IEC IP55 beskyttelse, den vanligste i industrien. Karakteristiske kjennetegn ved produktlinjen er:
- effekt 0,75 til 400 kW
- dreiemoment 1 til 1400 Nm
- turtall 1 til 5500 min-1
- akselhøyde 90 til 315 mm.

Høyt dreiemoment og høy hastighet
Med et garantert dreiemoment over et bredt hastighetsspekter, uten derating eller behov for ventilasjon, er LSRPM også den enkle og effektive løsningen for applikasjoner som krever høyt dreiemoment og høye turtall.

LSRPM-motoren er konstruert for å kjøre fortere enn en asynkron motor, dette betyr at:

- motorturtallet blir tilpasset hastigheten til maskinen som blir drevet, som igjen eliminerer transmisjonskomponenter som girbokser,
- økt ytelse på maskinen som drives gjennom å øke dennes hastighet.

Forenklet integrasjon og vedlikehold
LSRPM´s kompakte design gir en rekke fordeler: redusert størrelse på chassiset som bærer motoren og således applikasjonsenheten, enkel installasjon av motoren ”på stedet”, enklere løfteutstyr, lavere transportkostnad etc.

Modulariteten til LSRPM-serien, frittstående konfigurasjon, eller flensekoplet med vanlige eller gjengete hull, samt de mange variantene, forenkler utskiftingen av installerte konvensjonelle motorer.

Det lave tapet fra magnetrotorteknologien gir betraktelig redusert varmeutvikling.

Dette reduserer behovet for smøring av kulelagre og forlenger levetiden til motoren.

Applikasjonsområdene og bruken av LSRPM-motorene er like omfattende som for asynkrone motorer: pumping, ventilasjon, trykkluft, transportører, ekstrudere, prosesser, generatorer og mye annet.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne