www.engineering-norge.com
Stauff News

TOMMELFINGERREGLER ER BRA, KONTROLLER ER BEDRE

Når det gjelder lekkasjefri forbindelse av hydrauliske rørledninger, kreves presisjon og monteringssikkerhet er et viktig emne. I denne sammenhengen blir det for eksempel regelmessig informert om faren for over- og undermontering på grunn av unøyaktig utformede tiltrekkingsvinkler.

TOMMELFINGERREGLER ER BRA, KONTROLLER ER BEDRE

Emnet «Kontroll av monteringsverktøy» er mindre til stede, men like viktig. For eksempel er slitasjekontrollen av monteringsstussene under sluttmonteringen av 24° skjæreringskrukoblinger til og med foreskrevet i DIN 3859-2 etter hver 50. montering. For å utelukke feil montering, anbefaler STAUFF å bruke konusmålere til å kontrollere den 24 ° indre konusen på monteringsstussen. Dette gjør at dimensjonsnøyaktigheten kan bestemmes nøyaktig, og til og med minimale avvik oppdages raskere enn ved visuell inspeksjon. En ytterligere fordel: De som kontrollerer regelmessig, trenger ikke å skifte ut for å være «på den sikre siden» og sparer unødvendige kostnader. Spesielt ved store mengder lønner det seg å kontrollere slitasjen nøyaktig i stedet for å stole på tommelfingerregler og visuelle inspeksjoner. En merknad: Hvis du regelmessig smører inn konusen til monteringsstussen med olje, skånes materialet.

Konusmålere kan fås enkeltvis for rørdiametere på 6-42 mm eller som et sett i en praktisk koffert (FI-boks-konussett 6-42). Konusmålerne er egnet for alle sluttmonteringsstusser av typen FI-FK for manuell og FI-MFK for mekanisk sluttmontering med skjæringmonteringsmaskinen.

www.stauff.com

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne