www.engineering-norge.com
NKE

Ny serie enradige sylindriske rullelagre fra NKE

NKE Austria presenterer nå sin nye serie enradige sylindriske rullelagre. Spesielt ved serien er at den innholder et stort antall modeller: flere enn 3.000 typer kan produseres i NKEs nye montasjefabrikk i den østerrikske byen Steyr. I tillegg til å være svært fleksibelt sørger den modulære produksjonsløsningen for meget raske leveringstider på alle produkter. Applikasjonene til de nye enradige sylindriske rullelagrene er like mange som antall rullelagertyper: de brukes i pumper og kompressorer, mekaniske presser, elektromotorer, girbokser, traksjonsmotorer og aksellagre for jernbanekjøretøy, stålarbeider samt en rekke andre industrielle applikasjoner.

Ny serie enradige sylindriske rullelagre fra NKE
De nye rullelagrene er tilgjengelige i 164 størrelser i variantene NU, NJ og NUP. Lagerhusene finnes i rulleførte og ytterringførte versjoner og er laget av messing og polyamid. I tillegg til CN (C0), standard for radialklaring, er også C3- og C4-gruppene tilgjengelige. Spesialtyper, for eksempel lagre for traksjonsmotorer (SQ1), hjulsatslager (SQ2) og lager med elektrisk isolasjon (SQ77) kan leveres raskt.

For å maksimere levetiden deres, er de nye sylindriske rullelagrene laget av rent lagermetall. Sporenes overlegen overflatefinish bidrar til ytterligere å redusere friksjon samt reduserer driftstemperaturen. De optimerte geometriske løsningene som er brukt i spor og rulleelementer øker belastningskapasiteten, mens et modifisert lagerhusdesign forbedrer dannelsen av smøremiddelfilm. Takket være det forbedrede designet av styreflensene for NJ- og NUP-modellene, tåler lagrene høyere aksialbelastninger. Forskyvninger kan kompenseres for ved å endre kontaktgeometrien samt bruk av avrundede indre spor. Tettere toleranser for rullesortering sikrer jevn belastningsdistribusjon.

I tillegg til disse tekniske fordelene har de nye sylindriske rullelagrene optimal driftspålitelighet og er maksimalt kosteffektive. Alle NKE-lagre må gjennom strenge kvalitetsprosedyrer og testes med avanserte prosedyrer og utstyr. Fabrikken i Steyr er ISO 9001:2000-sertifisert (design, utvikling, produksjon og distribusjon av lagre) samt ISO 14001-sertifisert. Tidligere i år mottok selskapet den prestisjetunge Austria Quality Seal-prisen for sin solide kvalitet.

  Be om mer informasjon…

LinkedIn
Pinterest

Bli med de 155 000+ IMP-følgerne